• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Liefde en leven in modehistorie in Amsterdam Museum

  AMSTERDAM - Het fantastische modelabel ‘Puck & Hans’ betekende méér, veel méér dan hoe bevrijd en trots de burgers van Mokum zich in die sixties en daarna met plezier in hun vaak aparte en zelf gekozen kleding lieten zien. Mode werd iets individueels. Het was allemaal anders geworden. Er brak een tijd aan waarin alles op een nieuwe manier kon worden "geframed".

Dat kwam door de ontdekking van de pil. Tot dan toe was seks onzichtbaar en niet bespreekbaar geweest. Relaties waren aan zware banden gelegd. Als iemand ergens maar het vermoeden van 'een overtreding' -of zelfs de wens daartoe zou kunnen hebben - brak zo ongeveer de hel daarover los. Dat is in films en boeken trouwens nog steeds een standaard-dramatisch thema. 

Misschien schudden sommige mensen toen de zware ketens ook wel eens wat te ver van zich af. Daar valt van mening over te verschillen maar het algemene zelfvertrouwen nam toe. Het werd hoe dan ook voor velen emotioneel een betere tijd. Jaren van meer zin in het leven en zin in het zaken doen braken aan.

Het Amsterdam Museum vertelt het verhaal van de ambiance. Van de stad, over toen, nu en straks. Vier kernwaarden - ondernemerschap, vrijdenken, creativiteit en burgerschap – kenmerken de identiteit van de stad. Aan de hand van deze begrippen wordt de geschiedenis tot leven gebracht en gekoppeld aan heden en toekomst.

Puck Kroon (1941) en Hans Kemmink (1947) maken vanaf de jaren 60 furore in Nederland onder hun modelabel ‘Puck & Hans’. Het Amsterdamse ontwerpersduo staat bekend om hun exclusieve en praktische kleding in eigenzinnige stoffen.

Zo maakten ze handgeschilderde zijden blouses, riemen van wc-bril scharnieren en heeft de krijtstreep mede dankzij hen aan populariteit gewonnen. Tot hun klantenkring mochten ze onder anderen Loes Luca, Prinses Irene en Marina Abramovic rekenen. Maar ook minder bekende personen kochten met plezier een unieke ‘Puck & Hans’.

In de tentoonstelling zijn, naast kleding uit de collectie van het Amsterdam Museum, ook niet eerder getoonde stukken van particulieren te zien. Ondergetekende heeft bijvoorbeeld ook nog altijd zo'n uniek donkergroen Puck-en-Hans jasje met een voorsluiting van koperen knoopjes en van die leuke lange kopmouwen bewaard. Niet uit professionele overwegingen als modejournalist maar meer als een-daarmee-heel-gelukkig mens. 

Tenslotte is www.couturekrant.nl niet voor niets de oudste modesite van Nederland. En ik beken wel dat die creatie die ik toen zo trots en nota bene tijdens hun uitverkoop heb veroverd ... na al die jaren had moeten wegdoen. Het materiaal is niet zo top meer.
Maar ja ... Ik was toen in die jaren behoorlijk arm en zo dolblij met mijn Puck-en-Hans. Nu niet meer draagbaar meer maar toch ... af en toe haal ik mijn donkergroene jasje nog wel even met enige plezier uit de kast.

FOTO: KAREL FONTEYNE