• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Tito de Backpacker Reiziger en Tassenmaker

  Hij is een poëtische reiziger en rugzakmaker... Luister naar zijn verhaal: Oi oi oi, Ik ben Tito, de backpacker oftewel de reiziger die zijn eigen tassen maakt. Toen ik daarmee begon als jonge jongen, was ik geïnspireerd door Gandhi en deed ik dit bij wijze van burgerlijke ongehoorzaamheid, in mijn strijd tegen tegen het kapitalisme.

Maar het reizen inspireerde mij ook tot het maken van een rugzak die precies zo is als ik hem wil: met een speciaal vak voor mijn zakmes of met een dubbele bodem voor mijn geld en paspoort! Dat is ook een rugzak geworden die heel licht op de schouders rust. En ik begon te dromen...

Denk eens aan al de vrijheid die je met een tas hebt. Je kan er alles in mee dragen wat je nodig hebt om te gaan waar je maar wilt... Net zoals de schrijver Jack Kerouak! On The Road... Je voelt de energie van wat je draagt, met een sterke tas die je zo goed past net alsof hij bij je lichaam hoort.

En als je de schouderbanden strakker trekt verminderd het gewicht en voel je je sterker. Dan ben je net een piloot die zijn riem omdoet en met 300km per uur de lucht in gaat; uiteraard zonder lucht te vervuilen. Zo werd ik een backpacker die technische tassen nodig had en ze ook voor anderen ging maken. Steeds meer mensen vroegen ernaar: echte comfortabele en sterke tassen kun je die voor ons ook maken?

Ik heb bij een oude zeilmaker geleerd welk materiaal het sterkst is, daardoor gebruik ik hele sterke en waterdichte stoffen.

Toen ik minimale muziek ontdekte werd ik ook meteen gepassioneerd door minimalisme. Weg met alle overdaad en nietserige leegheid. Ik wist het zeker: ik begon tassen te maken waarmee je je als een samurai zult voelen als je ze gebruikt. Doorstroomd van mijn kracht maken ze ook anderen relaxed en stoer.
Heel bewust begon ik daarna met de Japanse Ma phylosofie te werken en te leven, mijn tas zo te gebruiken. Met de rust die je nodig hebt om geconcentreerd bezig te zijn en een perfect resultaat te leveren. De tas moet een perfect en rustgevend design hebben.

Nooit opdringerig aanwezig zijn. Het design moet je fantasie heel veel vrijheid geven en inspireren in doelmatige eenvoud zodat al je spullen netjes en overzichtelijk zijn opgeruimd. Waarom? Als iets perfect is zie je beter de fouten en daar leer je van. Bij elke tas die ik maak leer ik weer dingen die de volgende tas verbeteren of veranderen, zo is elke tas die ik maak uniek. Dit kunt u vooral op mijn website zien met hetzelfde model dat toch elke keer duidelijk anders is.

Tito de Backpacker
Meet you bij ugoonthemoon.com

FOTO:ROLAND SMULDERS