• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Mayke Nas is nieuwe Componist des Vaderlands

  Mayke Nas wordt vandaag tijdens de Buma Classical Convention in Utrecht benoemd tot de nieuwe Componist des Vaderlands. De onafhankelijke jury onder leiding van oud-voorzitter van de Raad voor Cultuur en oud-politica Winnie Sorgdrager koos haar onder meer om haar visie op het vak, humor en concrete ideeën. Mayke neemt het stokje over van de eveneens zeer bekende Willem Jeths.

Mayke Nas blijft twee jaar lang ambassadeur van de Nederlandse klassieke muziek van nu. “Er zijn in ons land de afgelopen twintig jaar zulke prachtige werken geschreven. Die ga ik in de schijnwerpers zetten.” Ook zal ze werken die aansluiten bij actualiteiten laten horen. Wat doet een Componist des Vaderlands?

Het blijkt een drukke baan. Luister maar: door het land trekken om te componeren, te vertellen, inleidingen, interviews en optredens te geven, en de samenwerking aan te gaan met zalen, ensembles, orkesten en festivals.

Mayke Nas is vooral dol op het componistenvak om de veelzijdigheid. “Enerzijds is daar het zwoegen, experimenteren, fouten maken en opnieuw beginnen. Aan de andere kant kun je plezier maken. Muziek is spel. Met klanken, noten, instrumenten, publiek en akoestiek. Ik kan wild opspringen als ik hoor hoe een componist weer nieuwe geluiden in nieuwe vormen heeft weten te gieten. Elk stuk dat ik schrijf ga ik aan als een nieuw avontuur en zo benader ik ook mijn invulling van Componist des Vaderlands.”

Zij maakte talrijke composities die overal ter wereld worden uitgevoerd. Zij won de Kees van Baarenprijs en de Matthijs Vermeulen Aanmoedigingsprijs voor stukken die zij schreef voor respectievelijk het Koninklijk Concertgebouw Orkest en het Asko Ensemble. Mayke was Artist in Residence van het Berliner Künstlerprogramm des DAAD en bij Aldeburgh Music in Engeland.

Voorganger Willem Jeths heeft zich de afgelopen twee jaar al eveneens zeer ingezet voor het Nederlandse klassieke muziekerfgoed. Zo maakte hij samen met een groep jonge componisten zijn opwachting op Oerol, componeerde hij muzikale miniaturen bij actualiteiten en was hij volop in de media aanwezig. In De Schatkamer van Willem Jeths bracht hij op NPO Radio 4 composities van andere Nederlandse componisten onder de aandacht.

Er is momenteel weer heel wat gedoe en opwinding gaande rond prijzen die worden uitgereikt. De Nipkowschijf, de TVbeelden en de Televizier-Ring... Het is misschien niet zo top als anderen een prijs krijgen terwijl jij ook erg je best deed om een mooi produkt af te leveren. Het zou zelfs zo kunnen zijn dat jij het beter deed maar de jury daarin niet mee hebt.

Maar het zou ook zo kunnen zijn dat een prijs meer gezien wordt als een feestje voor de hele groep. Je kunt heel blij zijn voor een ander die jouw aktiviteiten op een kundige manier bij anderen onder de aandacht brengt. Het gaat niet alleen om de man die scoorde namens de voetbalclub maar om het hele team en iedereen die zich daar verder om verheugt.

Er zijn namelijk heel veel mensen die zich best kunnen verheugen daarin en mooie gebeurtenissen lang en met plezier in hun geheugen opslaan zonder persé daarvan altijd het middelpunt te hoeven zijn. Ze zijn gewoon blij ermee. Waarom wij dit zo specifiek vermelden?  Tja...

Bovenstaand verhaal gaat over een mooie muziekprijs voor Mayke Nas. Zij werd Componist des Vaderlands en uniek gefotografeerd door Robin De Puy Fotograaf des Vaderlands. Het artikel werd geredigeerd door Phia Baruch Journalist des Vaderlands.