• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Boek: Geluk is deprimerend

Sommige mensen doen zich zo verschrikkelijk 'gelukkig' aan je voor dat je het liefste snel van ze wil wegrennen. Dat komt doordat onze dagelijke in-enting met datgene wat de reclamewereld veronderstelt 'geluk' te zijn ons juist totaal leeg achterlaat.

Bij geluk moet je namelijk altijd uitgaan van dat sobere woordje tevredenheid. Dat moet je in jezelf kunnen vinden. Alleen dat vermogen om zomaar blij te zijn met wat er is of wat je tegenkomt vormt een basis om daarop met plezier je leven tegemoet te kunnen treden. Maar ook weer niet zo tevreden zijn dat je als een saai boos puddinkje in een kommetje passief niets meer doet of niet meer nadenkt.

Daarom hebben we hoge verwachtingen van het boek Geluk is deprimerend geschreven door Wassili Zafiris. Ook dé gids naar duurzaam geluk dat toch Geluk is deprimerend heet. In onze succescultuur is het streven naar geluk een totaal dwangmatig gegeven geworden. De schrijver van het boek zegt: "Dit zorgt er onbedoeld voor dat er een taboe op falen is ontstaan en dat we met name gericht zijn op positieve emoties. Tegelijkertijd leidt onze zoektocht naar geluk bij een steeds groter wordende groep mensen tot een chronisch gevoel van ontevredenheid en zelfs depressie."

In het baanbrekende boek ‘Geluk is deprimerend’ beschrijft Wassili Zafiris hoe door deze zoektocht sombere gevoelens kunnen ontstaan en introduceert hij een nieuwe methode om om te gaan met depressiviteit. Hoe vind je licht in de duisternis als je down bent? Het boek Geluk is deprimerend staat vol met oefeningen om diepgaand inzicht te krijgen in hoe jij jouw werkelijkheid creëert.

Aan de hand van zeven technieken leer je jezelf te bevrijden van neerslachtigheid en weer zin te krijgen in het leven. De schrijver heeft zelf het nodige meegemaakt waarop hij onder meer zijn bevrijdende inzichten baseert.

Iedereen krijgt af en toe in het leven wel eens een onaangename hoeveelheid problemen aangereikt. Het is dus helemaal begrijpelijk als dat soms iemands energie opslokt. Toch is het niet aan te bevelen die pijn met middelen te verdoven. De kans bestaat namelijk dat je daarvan steeds meer nodig zult hebben. Iedereen moet dat verder natuurlijk zelf bepalen maar het verbaast mij altijd dat veel mensen zichzelf niet toestaan om eenvoudigweg rust te nemen als dat nodig is.

Rust nemen om je geestkracht te herwinnen. Of misschien met een vriend(in) of professional je uitpraten. En het is heus niet verkeerd daarbij jezelf oefeningen te laten doen zodra je daartoe tenminste in staat bent.

In dit boek kun je daar veel over vinden want de schrijver heeft veel praktijkervaring met mensen die het 'langdurig niet meer zien zitten' wat een druk voor de omgeving kan worden. Afgezien daarvan geloven wij - maar dat is een persoonlijke keuze - in de enorm sterke en helende kracht van het gebed.

Het boek Geluk is deprimerend kan daarnaast ook interessant zijn voor:
• Familieleden en naasten van neerslachtige personen.
• Coaches, psychologen en andere professionals die een wellicht nieuwe methode willen leren om depressieve personen te begeleiden.
Uitgave WAAS Publications. Ook E-Publication
Verkrijgbaar via de reguliere boekhandels, bol.com en wassilizafiris.nl