• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Advocate Conchita Van Rooij: tussen glamour en plicht

  Na een korte ontmoeting in de drukte op de Rode Loper bij Ans Markus stelt advocate Conchita Van Rooij voor nog even gezellig wat bij te praten. Daarop schieten we in haar lichtblauwe Cabrio de weg op. Het schilderachtige Hollandse bruggetje over en het Prinseneiland af.

Terwijl we even napraten toetert een eenzame man in een patserige wagen achter ons geïrriteerd omdat we hem bij de brug geen voorrang willen geven. Slechte zondag gehad? Maar ongestoord en welgemoed flitsen wij langs de wegen en settelen ons even later comfortabel bij de open haard van de bar in Hilton.

"Mijn favoriete plekje," zegt Conchita die nu eindelijk haar loodzware glamourtas naast zich neer kan zetten. "Mijn geliefde Tommy Hilfiger,"verzucht ze, "hoewel ik bijna de halve wereld daarin meesleep. Iedereen zegt altijd dat niet zo ontzettend veel moet meenemen..."

Nu bestelt ze voor ons beiden een lichte salade met een glas tomatensap. "Mijn 'betere ik' houdt mij gezond,"legt ze uit. "Gezondheid is voor mij alles..."

(Ik besluit haar niet te vertellen dat ik zodra ik straks thuis ben er even een paar flinke bakken koffie in zal gooien. Ook zal ik mij dan van een paar lekkere boterhammetjes voorzien.) Ik vraag of zij mij wil uitleggen waarom ze juist dát raadselachtige kunstwerk bij Ans Markus heeft gekozen?

"Accoord... Het is een beeld van een gemaskerd kwetsbaar gezicht,"reageert ze. "Je ziet inderdaad slechts een deel van het hoofd maar ik hou heel erg van maskers. Ik verzamel ze ook. Ze hebben iets mystieks. Ik ben ook een fan van boven-natuurlijke films zoals Dracula of Fantom of The Opera en Vampire-films."

... Kijk je daar ook naar als je alleen thuis bent? ... "Ja hoor. Ik hou van mystiek en passie. En van l'Histoire d' Amour. Van Eeuwige Liefde... Van mannen die vechten voor een vrouw en haar levenslang trouw blijven."

Volop romantiek dus... Misschien ook emotioneel maar vind je het niet een klein beetje fake? "Waarom? Probeer het te zien als een metafoor met de wereld zoals hij is. Vergelijk het met de poëzie en de mindere kanten van het leven. Ik geniet er van."

Hmm... Je denkt er heel speels over. Dat is inderdaad ook een manier om dit fenomeen te bekijken. Zo had ik het nog nooit gezien. Ik begrijp je wel maar het is toch een spel met rare schaakstukken. En het is een beetje lastig om je uit te leggen waarom ik het echt griezelig vind...

Conchita Van Rooij moet lachen en raadpleegt haar horloge. "Ik ben nergens bang voor," beweert ze. "O... Het spijt me maar ik moet meteen afrekenen en vliegen. Ik ga nog een uurtje werken op kantoor want ik heb morgenochtend heel vroeg een zitting en ik moet daarvoor nog even alle puntjes op de i zetten..."

Maar het is vandaag zondag... En jij moet nu nog werken?
"Mijn plicht roept,"zegt ze lachend. "Zondag net zo goed als op een dag in de week."
Haastig zeulend met haar loodzware tas staat ze op en rekent af... Tijd om de troepen te verzamelen... Te vuur en te zwaard ten strijde trekkend verdwijnt ze.

Morgenochtend heel vroeg begint die zitting en de cliënt daar moet volledig op haar kunnen rekenen.

...ADVOCATE CONCHITA VAN ROOIJ OP PRINSENEILAND...

FOTO: REDACTIE