• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Tree Lightning: zij zong en zong en zong...

  AMSTERDAM- Perplex kijken een paar kleine kinderen naar boven waar uit de top van de kerstboom voor de ingang van het InterContinental Amstelhotel een zangeres opstijgt. Zij zwaait als een popje met haar armen in de lucht en zingt en zingt onvermoeibaar de meest betoverende kerstliederen.

Haar doordringende stemgeluid brengt tot ver in de omtrek passerende fietsers en automobilisten verbaasd tot stilstand. Er worden enthousiast door voorbijgangers foto's en video's gemaakt want met soms ongekend kostbare auto's en ook via taxi's arriveert hier een zeer verzorgd gekleed publiek waaronder diverse BN-ers.

Nog net geen avondkleding maar velen zijn wel heel opmerkelijk gekleed voor de grote Tree Lighting die in de grote hall plaats zal vinden. Een cameraploeg filmt geduldig in de verte het komen en gaan van de vele genodigden terwijl de stem van de zangeres door de zachte winteravond vervliegt. Dit is de avond waarop met de traditionele Tree Lighting gasten worden ontvangen in het Amstelhotel die opmerkzaam worden gemaakt op de rijke geschiedenis van het hotel en zijn stichter.

Directeur Anita Bos meldt verheugd aan de aanwezigen hoe positief de verschillende afleveringen van de documentaire over het hotel worden ontvangen. Zaterdagavond zal omroep Max de laatste aflevering uitzenden. "Ik ben ongelooflijk trots op mijn team van medewerkers want zij hebben allen zonder uitzondering hier aan bijgedragen. Wij hebben vooraf wel een paar afspraken gemaakt met omroep Max maar wij zijn geen acteurs maar echte mensen. We doen gewoon ons werk zoals we dat elke dag doen. Daarom zijn we soms wel verbaasd over de enorme stroom van reacties die wij ontvangen."

Burgemeester Van der Laan houdt nu een gloedvol betoog over de weldoener Samuel Sarphati die het Amstel Hotel stichtte. En over Margreet Van Roemburgs activiteiten met haar stichting Het Feest waarmee zij daklozen en kwetsbare kinderen helpt. Feitelijk werkt zij in dezelfde lijn als Samuel Sarphati die 150 jaar geleden ook nog eens een broodfabriek stichtte waardoor hij de vele arme mensen goedkoop aan brood kon helpen.

Margreet Van Roemburg kan als zakenvrouw met haar Stichting Het Feest die geld inzamelt voor de daklozen en kwetsbare kinderen op zijn volledige steun rekenen. Daarbij speelt een uitnodiging voor een Prinsessenbal in samenwerking met Anita Bos van het Amstelhotel een prachtige rol. Haar Stichting het Feest steunt met gedoneerde gelden goede doelen op het gebied van armoede, gezondheid en sport. Dit jaar gaat het geld naar 3 geweldige doelen: Stichting Jarige Job, Stichting Kinderarmoede en Zeldzame Ziekte Fonds.

Na de toespraken volgt een after-party waarop er weer volop wordt genetwerkt. Op zulke bijeenkomsten doet nagenoeg de halve society alsof men elkaar jarenlang dramatisch gemist heeft en nu dolgelukkig is elkaar eindelijk weer eens te zien. Spijtig maar tot nu toe geen tijd gehad door al onze conferenties en vergaderingen. Verhuizingen en door al onze reizen om te kunnen shoppen in verre wereldsteden. Dit is wel Amsterdam wat wij nu even aandoen maar ja...

Toch laat men zich de aparte pompensoep zeer goed smaken en ook worden de heerlijke stroopwafels met veel animo verorberd. Terwijl fotografen en journalisten nog wat belangrijke gasten interviewen straalt de metershoge witte kerstboom beschermend zijn vredige licht uit in de hall. Nog even en dan is het 2017 en het belangrijke jaar waarin dit hotel het 150-jarig bestaan hoopt te vieren.

FOTO: REDACTIE