• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

‘Young Chinese Artists’ in Museum Jan van der Togt

  AMSTELVEEN - In 2016 hebben talentvolle jonge Chinese kunstenaars gewerkt in Amstelveen. Hun werk zal van 17 januari tot en met 12 februari 2017 in Museum Jan van der Togt getoond worden. De kunstenaars volgen nu master opleidingen in China. Een aantal van heeft daar al belangrijke prijzen ontvangen.

De uitwisseling met ons land heeft het werk van sommige kunstenaars zichtbaar beïnvloed. Hier volgt een beschrijving van het werk van een rij van deze kunstenaars.

Kunstenaar Shan Feida toont met een apocalyptische blik op de toekomst duistere ‘zwarte’ schilderijen als een maatschappelijke verwijzing naar onze huidige tijd. Hij toont overwoekerd onkruid, grote vliegdekschepen en grauwe stedelijke landschappen uitgevoerd in olieverf met een verbluffende techniek.

Zhai Xuanhong gebruikt LED verlichting als onderwerp in zijn werk. En wel de verleidelijke kant hiervan. Hij combineert LED verlichting letterlijk met verf in een installatie en ‘ontleedt’ dit licht schilderkunstig in schilderijen.

Zhang Ya (1987) maakt ook installaties waarbij haar onderzoek naar een diepere betekenis centraal staat. Ook de kunstenaars Ma Haijiao, Zhou Hang en Jiang Xiaran laten actueel werk in de vorm van een installatie zien.

Zhang Jing (1982) schildert Westerse naakten in onbevangen poses en bewondert de Franse schilder Millet en Van Gogh. (“Chinese naakten zijn vaak te geposeerd”). Daarnaast heeft de kunstenaar een prachtig getekend dagboek bijgehouden van zijn werkperiode in Nederland wat ook op de tentoonstelling te zien is.

Li Rui (1983) heeft zich laten inspireren door de Nederlandse omgeving. Hij maakt grote schilderijen van donkere landschappen. Zijn inspiratie haalde hij uit nachtelijke wandelingen rond het naast Museum Jan van der Togt gelegen meer ‘De Poel’. En Zhang Zhaoying(1988) maakt grote expressionistische abstracte schilderijen waar diverse hedendaagse realistische elementen herkenbaar zijn.

De tentoonstelling is een samenwerking tussen Oooit Art Consultancy, Gemeente Amstelveen en Museum Jan van der Togt.

Museum Jan van der Togt / Dorpsstraat 50 / 1182 JE Amstelveen
Open: Di. t/m zo. van 11.00 – 17.00 uur

FOTO: OOK CHINESE KUNSTENAARS HEBBEN PESSIMISTISCHE VISIE OP DE TOEKOMST...