• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Gevaarlijk advies: regelmatig sporten afraden...

  Hoeveel hypes en overdreven adviezen van zelfbenoemde 'autoriteiten' bent u in uw leven al tegengekomen? Zelfs aan kinderen wordt er - met onze volledige instemming- tegenwoordig al op de kleuterleeftijd duidelijk gemaakt dat je niet alles moet geloven wat gewichtig klinkt. 

Dat veel zogenaamde bewijzen op totale kletspraat berusten. Daarom vielen mijn ogen bijna uit mijn hoofd toen de nieuwste gevaarlijke hype weer met veel bombarie mensen wijs probeert te maken dat regelmatig sporten helemaal niet nodig is om gezond te blijven. Als enthousiast lid van een sportschool reageer ik volgens enkele van onze redacteuren dan ook 'als door een adder gebeten' toen de nieuwe anti-sport hype breed werd uitgemeten in de verschillende media.

Volgens het complete bataljon 'getuigen-deskundigen' dat dan bij deze media voor de nieuwe hype direct komt opdraven heb je om gezond te blijven aan anderhalf uurtje zweten 1x in de week genoeg.

Bioloog en schrijver Midas Dekker maakt het helemaal bont: "Een beetje fietsen, naar de supermarkt gaan en je tuintje aanharken is genoeg om gezond te blijven." Als 'bewijs' van deze slappe-smoes-theorie zegt hij: "Leuk dat zo'n groot Engels onderzoek mijn mening onderbouwt maar het is nooit aangetoond dat je gezondheid beter wordt van sporten. Wel hebben jaarlijks 2 miljoen mensen sportblessures en vallen sommigen zomaar dood neer."

Het is duidelijk dat deze auteur niet van sport houdt. En vanuit het diepst van zijn overtuiging van alles erbij haalt om maar gelijk te krijgen. Wat een hap-snap redenatie!

Er zijn uiteraard mensen die helaas niet over zo'n goede constitutie beschikken en daar niets aan KUNNEN doen. En het komt ook regelmatig voor dat mensen door veel stress te zwaar belast zijn en niet goed uitkijken. Iedereen heeft wel eens een mindere periode. Niks bijzonders. Dan kan je blessures oplopen. Een sportblessure ontstaat namelijk niet zomaar.

Door bepaalde oorzaken kan men ook onverantwoordelijk met het lichaam omgaan. Onverantwoordelijkheid of door onkunde wellicht. Vaak zijn dat ook mensen die zich niet toestaan te luisteren naar hun lichaam. Ze vinden zichzelf niet waardevol genoeg helaas.

Ze doen soms ook wel weer 'te goed' hun best. Ook willen ze soms heel fantiek de 'ideale lichaamsvormen' krijgen alsof hun body een pantser is in plaats van het huis waarin je wonen mag.

Alejandro Alfarez (hoofd fitness-training van Amsterdams bekendste en oudste sportschool SPLASH) reageert heel intuïtief: "Als je zelf met je lichaam en geest helemaal achter iets staat voel je je altijd heel goed. Door regelmatig te trainen voel ik aan mijn lichaam dat ik veel energie heb Dat merk je ook aan anderen."

Of het Britse onderzoek goed is uitgevoerd is een vraag die hij terecht aan zich voorbij laat gaan. Hoe objectief en realistisch was de vraagstelling? We horen alleen een getrokken conclusie zonder exact te kunnen nagaan waarop deze slotsom is gebaseerd.

"Iedereen weet dat in onze maatschappij veel mensen zorgen hebben en ook door hun werk of andere redenen urenlang voor computers zitten. Maar het is bekend dat je na je training altijd opgewekt van de sportschool thuis komt. Je kan alles weer veel beter aan, " zegt de fitness-trainer.
Dat klopt helemaal... Dat geldt voor alle vormen van sport die je met plezier beoefent.

"Denk eens aan mensen die naar de fysiotherapeut gaan voor een klein kwaaltje," vervolgt Alejandro Alfarez. "Iemand heeft bijvoorbeeld last van een knie. Dan krijgt diegene ook het advies om te blijven bewegen. Stilzitten is not done... Het gaat er ook om bij kleine kwaaltjes dat je blijft bewegen..." 

Bewegen is alles dus. Natuurlijk... Je moet zorgen dat het bloed blijft stromen... Zorgen voor de juiste levensstijl. Ontspannen hoort er ook bij als je lang en prettig wil leven. En laat je vooral nooit vertellen dat anderen het beter weten dan jijzelf.

Bewegen kunnen is al een groot voorrecht. Een geschenk van het leven. (Stil zitten en zeuren als een puddinkje in een kom is je verlies nemen.) Je hoeft heus niet altijd helemaal over de top te gaan met bewegen. Trouwens als het wél kan... Ga er dan voor! Je krijgt weer zoveel vaart en energie er voor terug!

FOTO: CONCHITA VAN ROOIJ