• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Nepnieuws heerlijk tijdig signaleren is de kunst

  Apple-CEO Tim Cook zegt bezorgd te zijn over de verspreiding van nepnieuws. Hij noemt het ‘één van de grootste problemen van deze tijd’. Dat vertelt de Apple-topman in een interview met Good Morning Britain.

En wie een beetje doordenkt kan zich voorstellen hoe groot dit probleem over een aantal jaren gaat worden. Met dat verder doordenken hebben wij het over technische vooruitgang.

De mogelijkheid om via VR-brillen helemaal visueel in een omgeving binnen te stappen en daar rondom je heen te kijken is totaal niet nieuw alleen wel kundiger uitgewerkt. In 1998 waren er al vanuit het camera-oog verschuivende standpunten technisch mogelijk gemaakt. Je kon toen al zonder een speciale bril gewoon je zichtsveld 360 graden draaien.

Nu is dat geperfectioneerd en met de VR-bril zit je helemaal in een geconstrueerde omgeving van rondom beeld die dus niet echt bestaat. Iedereen weet dat de techniek voor niets wijkt. We kunnen dus verwachten dat er op een bepaald moment geconstrueerde beelden of omgevingen zonder bril door ons gezien kunnen worden. Bijvoorbeeld als we ergens op een bepaalde locatie zijn waar de toekomstige techniek dan veel verder is en een toegangspoort daarvoor heeft geconstrueerd waardoor we zonder het gebruiken van een speciale bril toch "alsof het echt is" van alles zien gebeuren om ons heen. Er zweeft dan van alles bij ons voorbij alsof het echt is.   

Jaren geleden was het al een gimmick van het Madame Tussaud museum vol wassen beelden om ergens doodstil een acteur te posteren op een bankje bijvoorbeeld. Het was lachen maar je schrok je tegelijk ook halfdood als 'het beeld' dan onverwacht opeens bleek te leven.

Wij kunnen niet uitsluiten dat de toekomstige techniek met levende nep-situaties ook ons bestaan gaat binnendringen. Daarbij denk ik aan fanaten op allerlei terreinen. Stel je voor dat je supermarkt een brigade "gezond koken" op je afstuurt of een religie met een stel "profeten en hun dienaren" je op een toneelstukje vergast. De meeste mensen zijn behoorlijk slim. Zij weten dat iets wat mooi klinkt dat nog niet hoeft te zijn.

Maar voordat ze dat weten kan nepnieuws vooral bij jonge mensen met veel vertrouwen in anderen bij velen nog heel wat kwaad aanrichten. ‘We moeten consumenten de middelen geven om nepnieuws weg te filteren, zonder dat het internet minder open wordt’, waarschuwt de Apple-man Cook. Hij benadrukt eveneens dat er helaas nog geen simpele oplossing is voor de problemen rondom nepnieuws.

In Frankrijk en Duitsland kunnen gebruikers nepnieuws melden bij Facebook, waarna het bericht door externe partijen wordt gecontroleerd. Blijkt het nieuws nep te zijn, dan verschijnt dit minder snel in de feeds van gebruikers.

In Nederland zoekt Facebook partners om die dienst ook aan te bieden. Het zou echter helpen als dit onderwerp ook bij het onderwijs op school zou kunnen worden meegenomen.

ILLUSTRATIE: IVOR RAY

...EEN ROOS VOOR U VAN DEZE TOPDESIGNER DIE IEDEREEN IN HET BUITENLAND KENT VOOR VALENTIJNSDAG OP 14 FEBRUARI...