• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Interviewtechniek Buitenhof houdt ook niet over

  Vandaag toch weer een staaltje van zogenaamde onbevooroordeelde interviewtechniek in Buitenhof gezien. Hoe haalt de interviewster het in haar mooie hoofd om de oprichtster van de Partij voor de Dieren te VERWIJTEN dat haar partij SLECHTS 2 vaste zetels in de Tweede Kamer heeft.

Het mag daarentegen ontzettend knap van Marianne Thieme en haar team gevonden worden dat haar politieke organisatie die zich volgens conventionele begrippen slechts op één belang concentreert - de dierenwereld in onze maatschappij - het al die jaren zo prima volhoudt. Misschien krijgt ze trouwens meer zetels deze keer. Dat wachten we maar af.

Net als de Partij voor de Ouderen zou je zo'n partij toch moeten kunnen bezien in het licht van het mededogen met andere wezens waar de volop in de kracht van hun leven zich staande houdende mensen niet aan toekomen. Je hoeft er niet op te stemmen maar je hoeft er ook niet zo arro over door te vragen als de interviewster deed in Buitenhof.

Wist deze niet on-verstandige dame deze keer niks beters zogenaamd neutraal ongeveer 4 keer achter elkaar ( zodat iedereen het HEEL GOED hoorde) op tafel te brengen van die maar 2 kamerzetels? Of is zo'n interview altijd verre van objectief?

Het is opvallend hoeveel de andere politieke partijen opeens voor de ouderen willen doen en er wordt wel degelijk ook in het land met aandacht naar het welzijn van de dieren gekeken terwijl dat vroeger heel kil als een economische factor onder de tafel werd geveegd. Dat dit laatste nu wordt afgeremd hebben wij aan  Marianne Thieme en haar team te danken.

En al dat gepoch over partijen die hun plannen voor na de verkiezingen laten doorrekenen mag dan wel een indruk achterlaten van eerlijke bedoelingen. We nemen dat eventueel ook wel aan. Maar beste rekenaars hebben jullie dat boek The Black Swan ooit gelezen?

De auteur en het boek hebben niets met dat ballet The Black Swan te maken. Het boek gaat over het feit dat iedereen altijd dacht dat zwarte zwanen niet bestaan. Tot iemand een zwarte zwaan fotografeerde natuurlijk. Een zwarte zwaan vloeit voort uit de natuur en daar hebben wij geen invloed op. Net als op bepaalde natuurrampen.

Er blijken symbolisch heel wat zwarte zwanen werkelijkheid te zijn geworden. Onverwachte situaties waar mensen mee geconfronteerd worden. De auteur zegt dat prognoses ofwel toekomstvoorspellingen te veel gebaseerd zijn op het verleden. Vaak zijn die voorspellingen veel te algemeen. Als je daarop vertrouwt kan je ontzettend in de fout gaan.

Een voorbeeld van een zwarte zwaan is de bankencrisis. Maar ook de verkiezing van Trump is een zwarte zwaan. Heel raar was ook in Buitenhof het verhaal van die politieke recensent die wilde dat Marianne Thieme politiek onderdak zou moeten vinden bij Groen Links.

Met alle respect voor deze Groen Links partij: zoiets doe je toch niet. Zou iemand dat ooit aan een mannelijke partij voorzitter in het openbaar durven voorstellen? Ga toch liever bij Lodewijk Asscher werken: hij is ook heel sociaal. Ofwel: daar hoor je thuis in ons hokje.

In het openbaar aan de ervaren oprichter en voorzitter van de Partij van de Dieren durven vragen dat zij zich maar verder moet afmelden bij haar jeugdige politieke collega van Groen Links is niet meer of minder dan een enorme vorm van mannelijke zelfoverschatting. Maar de programmabedenkers veronderstellen vast dat heel wat mensen die naar Marianne Thieme kijken niet tot twee kunnen tellen anders laat je de interviewer dat aantal niet eindeloos herhalen. Dus die belediging van mevrouw Thieme kan er ook nog bij.  

Neen... Buitenhof is toch wel eens beter geweest.