• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Paul Schulten Couture presenteert “Pièce Unique”

  AMSTERDAM - In een ondanks de slecht te berijden dik besneeuwde straten was de royale hall en ontvangstruimte van het Okura Hotel gistermiddag overvol. Onder grote belangstelling van gasten en pers werd daar de nieuwe ronduit geweldige couturecollectie voor zomer 2017 van Paul Schulten gepresenteerd.

Een uitgebreide veelzijdige en zonnige ready-to-wear look ging hieraan vooraf. Veel succes boekte hij ook met zijn superromantische couture “Pièce Unique” waarvoor hij werd geïnspireerd door de expressieve operamuziek van Lady Macbeth van Verdi en Armida van Rossini.

Deze krachtige muziekstijl had ook een edgy randje wat zich vervolgens ook in zijn avondjurken vertaalde. De jubelende muziek die de presentatie van zijn avondkleding begeleidde werd op zijn show deze keer niet uitgevoerd met harmonieus zingende klassieke zangeressen maar met de harde kristalzuivere stemmen van Maria Gallas als Lady Macbeth en Christina Deutekom als Armida.

Als je de perfecte klassieke stijl van de avondkleding van Paul Schulten ziet met de gave make en schitterende borduursels maar nóóit - nóóit - een detail te veel of wat niet klopt - word je blij dat er zulke vakmensen in de modewereld werken. Het maakt bijna iedereen gelukkig om naar iets wat echt gaaf gemaakt is te kijken.

Er zijn vrouwen die houden van het aspekt kunst in kleding of ook in accessoires. Soms heeft men iets moois ook veel langer in de kast. Je kunt het helaas zelden dragen maar het is en blijft prachtig. Net als een avondjurk van deze couturier waar de eigenaresse soms even naar kijkt en wacht tot ze daar weer bij een bijzondere gelegenheid in mag verschijnen. Daardoor ga je dan ook echt onweerstaanbaar stralen.

En je zou willen gillen (want gewoon waarschuwen schijnt nooit door te dringen) naar jonge opkomende talentjes die zich heel voorbarig al couturier noemen: kijk nu eens hoe het echt moet. Vakmanschap vraagt om visie en doorzettingsvermogen. Het duurt echt een tijd voordat je dat bereikt.

Tijdens de show van Paul Schulten zijn de avondrôbes een ode aan de sterke jonge carriëre makende vrouw van nu die toch echt niet altijd zoveel kracht heeft als men wel graag van haar aanneemt.

Je zag eveneens in de vrouw in de glanzende lange, dramatische avondmantel met capuchon over de romantische avondjapon echt Lady Macbeth. Je zag haar 's nachts slaapwandelen. Vol berouw vanwege haar zware verleden en als in een koortsdroom haar geheimen verradend aan de spionnen om haar heen. IJlend en weeklagend wankelt zij door het huis.

Of de beeldschone mysterieuze Armida die zich tijdens het meeslepend vocale vuurwerk in deze elegante en betoverende jade avondrôbe heeft verwikkeld in een heldhaftige strijd van sensuele aard.

FOTO: SYDNEY KORSSE