• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Edward Snowden schudt de media wakker

  Edward Snowden is een klokkenluider die in Amerika of als landverrader wordt bestempeld of als held. Maar soms wordt hij wel 'geek' genoemd. Dat is iemand met een intense belangstelling voor de techniek.

Waarschijnlijk begreep hij daardoor sneller dan anderen dat er discutabele feiten voor de burgers in zijn land verborgen bleven. Er stond uiteraard een enorme straf op zijn openbaarmaking daarvan. Hij heeft daarop asiel gekregen in Rusland.

Zijn capaciteiten heeft hij nu benut om op afstand voorlichting te kunnen geven aan de Californische Freedom of the Press Foundation. Hij doet dat non-profit omdat hij vindt - zoals uit eerdere uitspraken van hem blijkt- dat journalisten een belangrijke rol kunnen spelen in de democratie.

Klokkenluider Edward Snowden heeft dan wel asiel in Rusland maar hij leert toch aan een groep Amerikaanse journalisten en een aantal free lance programmeurs hoe het mogelijk is met slechts enkele muisklikken tot versleutelde communicatie over te gaan. Hij legt ook uit waarom hij dat doet.

Soms zijn journalisten met diepgaande onderzoeken bezig waar vooral buitenlandse inlichtingendiensten het naadje van de kous dolgraag over zouden willen weten. Om nog maar te zwijgen van door vijanden of concurrenten ingezette hackers die graag de mails van anderen willen kunnen doorzoeken.

Nieuwgierigheid is menselijk en zorgt voor open communicatie. Dat is zeker niet altijd verkeerd. Het maakt het leven opener en prettiger. Maar er zijn nu eenmaal altijd zaken die mensen niet graag met anderen delen. Er is nu eenmaal een verschil tussen wat men 'het geweten' noemt en je visitekaartje. In verband met bepaalde zaken of emoties is het soms ook heel on-sociaal (en in sommige gevallen een bijna hysterische aandrift) om over alles en voor iedereen een open boek te zijn.

Dat geldt vooral voor journalisten en andere hulpverleners die vaak aangewezen zijn op bronnen die zich verder niet naar buiten toe wensen te identificeren. Soms wil iemand wel een verhaal vertellen maar alleen in de hoop dat anderen daar verder iets gunstig in de maatschappij door kunnen veranderen. Als een site echter heel makkelijk kan worden gehackt ontstaan daardoor soms hele nare situaties.

Vanmorgen publiceerde John Van den Heuvel zijn column in de Telegraaf waarin hij over de politie opmerkte dat de rechercheur met gleufhoed en regenjas een ouderwetse figuur is geworden. Nieuwe moderne rechercheurs kunnen niet wachten om met nieuwe technieken en tacktieken de misdaad even doeltreffend als vroeger te bestrijden. Daarvoor moeten nieuwe 'high potentials' geworven worden.

Snowden stelt ook vast dat vertrouwelijke communicatie tussen bronnen en journalisten belangrijker dan ooit is, maar dat de technische vaardigheden inmiddels een expertise vereisen waar redacties simpelweg het budget en de vaardigheden niet voor hebben. “We proberen heel specifiek niche-gereedschap aan te bieden die het speelveld wat eerlijker maken”, verklaarde hij tegenover technologiemagazine Wired. Het is niet bekend wanneer zijn tools precies beschikbaar komen. Een crowdfundingsactie voor de financiering ervan is nog gaande.