• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

In talkshows: weinig vrouwen en vooral blanke mannen

  Hallo... Wat is er aan de hand met de Nederlandse talkshows in 2016? Zijn zij een tikkeltje bang voor vrouwen en gekleurde mannen? Dat zou je bijna gaan denken.
Nederlandse talkshows hebben in 2016 namelijk relatief weinig vrouwen aan tafel uitgenodigd. Verder nodigden talkshows opvallend vaak Nederlanders met een migratieachtergrond uit.

Dat gebeurde dan meestal om een aan die etnische achtergrond gerelateerd onderwerp (lees: probleem) te komen praten, blijkt uit onderzoek.

Bureau Motivaction onderzocht de bezetting van 164 uitzendingen van vier talkshows in opdracht van Het Grote Gala van de Media, dat maandagavond wordt gehouden in de Amsterdamse Stadsschouwburg. Helemaal waterdicht is de conclusie over de reden van uitnodiging niet, erkent Motivaction in de Volkskrant: het is niet altijd met zekerheid te zeggen waarom iemand is uitgenodigd.

Wel is duidelijk dat 35 procent van de gasten met een etnische achtergrond naast de Nederlandse was uitgenodigd om over die achtergrond te praten, terwijl dat bij Nederlandse gasten bij slechts 1 procent het geval was.

De talkshows nodigden gemiddeld 30 procent vrouwen uit; De Wereld Draait Door scoorde met 24 procent vrouwelijke gasten het laagst.

Het thema van de gala-avond in de Amsterdamse stadsschouwburg is Populisme! Media, wat nu?, waar onder meer diversiteit en de beeldvorming van de wereld door de media centraal staan. Ook vertellen buitenlandse correspondenten hoe ze Nederland zien.

Een interessante aanpak van een anders slim afgesloten onderwerp. Slim afgesloten omdat 'kringen' nu eenmaal altijd belanghebbenden bundelen. Dat is niet vreemd. Het zou ook wel eens de moeite waard kunnen zijn om te onderzoeken hoeveel oude mensen met een hele historie van kennis worden uitgenodigd in talkshows of voor programma's.

Het kan natuurlijk zo zijn dat ze er geen belangstelling voor hebben iets in een programma uit te leggen. Ze hebben het vaak druk maar zien wij niet een beetje TE vaak zieke of boze ouderen op het scherm voorbij komen?

Dat beeld over oude mensen is zo onterecht neerdrukkend. Het maakt dat sterke en stoere ouderen zich bijna moeten excuseren. Natuurlijk is het voor jongeren met dit zieligheidssyndroom in het vooruitzicht een angstwekkend perspectief om uit te kijken naar een fijn lang leven. Gelukkig zijn er heel veel ouderen die zich hier niets van aantrekken.

Omroep MAX vormt de zeer gunstige uitzondering op deze totaal vertekende situatie. Ook Humberto Tan ontvangt toch vaak gekleurde gesprekspartners die soms lekker emotioneel betrokken kunnen reageren.