• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Ancilla Van de Leest Piraten Partij eist bescherming privacy

  Het wordt straks een nieuwe spreekwoordelijke begroeting: Ga je dadelijk ook jezelf tonen door te dronen? ... "Absoluut want die selfies van vroeger zijn super-ouderwets. Dat kan echt niet meer."

De grote vraag luidt: Is de nieuwe makkelijke drone een verrijking of een nieuwe vorm van indikken en afpakken van je privacy? Ofwel: gaat het erom jezelf en je fantastische vrienden nog meer in the picture te brengen... of ook -niet aangenaam bedoeld - die schavuiten toch van bovenaf in de gaten te kunnen blijven houden?
U zegt het maar want als u de nieuwe Hover drone camera aanschaft (afmeting: 182 x 132 x 32,5 mm) en uitvouwt en in het midden oppakt stijgt hij meteen boven u in de lucht. Blijft daar hangen. En begint meteen stabiel boven jullie te filmen. Tenminste als jullie die app hebben aangezet.

Die app is even een dingetje maar werkt meteen en als je dat aangeeft daalt de drone meteen keurig weer terug bij "de droner" terug. Eigenlijk is het meer een vliegende foto- en videocamera tegelijk. Best betaalbaar al schijnt de batterijduur (verwisselbare batterijen) niet te lang te zijn maar daar zal ook wel weer wat inventiefs op bedacht worden.

Dronesgewijs kunnen privé-personen zich veel inkijk bij anderen veroorloven. Uit programma's als De Rijdende Rechter kennen we bijvoorbeeld veel situaties waarbij mensen ernstig bezwaar hebben tegen inkijk en het afpakken van hun privacy.

Het valt echter wel op dat elke tijd (ook de onze) de politieke partijen met hun eigen programma voortbrengen die daar bij horen. Aanvankelijk ergens toevallig luisterend naar een verwoede aanhanger van de Piratenpartij veronderstelde ik dat er wel erg veel nadruk op 'bescherming van de privacy' werd gelegd. Was dat juist?

Sinds de makkelijk aanschafbare Hover Drone denk ik daar anders over. Er kunnen pakjes per drone vervoerd worden. Dat is best handig maar dat ongevraagd kunnen filmen van anderen is weer heel wat minder. Wat vliegt er straks allemaal gluurderig rond boven ons hoofd? Daar zijn geen verkeerswegen aangegeven - al mag het lang niet overal- er is geen sprake van officiele regulering.

Hebt u niet liever zo'n aardige bezorger met een pakje aan de deur dan dat gevlieg in het wilde weg boven je hoofd?

Het is allemaal nieuw maar de Piratenpartij is daar vet ingedoken. Ancille van de Leest lijstaanvoerder: " Omdat met de opkomst van het internet informatie steeds makkelijker te vinden en moeilijker te verwijderen is, is het belangrijk dat we de naleving van alle privacy-beschermende maatregelen aanscherpen."

Waarom die speciale nadruk op bescherming van privacy?
"Juist door te respecteren wat mensen voor zichzelf willen houden, durven mensen vrij te zijn. In een vrije samenleving is het belangrijk dat je niet bang hoeft te zijn voor wat anderen vinden van wat jij denkt of doet... Niet alles wordt immers door je buurman, je verzekeringsmaatschappij, de overheid of je werkgever als prettig ervaren? "

Klopt 100%.
De Nederlandse partij heeft aanhangers is heel veel landen. De Piratenpartij is lid van de Pirate Parties International (PPI), een internationale overkoepelende organisatie voor Piratenpartijen wereldwijd. Zij willen als eenheid straks deelnemen aan het Europese parlement.

...DE PIRATEN PARTIJ EIST AANSCHERPING VAN PREVENTIEBELEID VOOR MEER PRIVACY...