• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Weerloos betoverd door de prachtige grachtengordel

  AMSTERDAM - Het is elk jaar weer raak. Gemiddeld verdrinken er jaarlijks 5 á 6 mensen in de grachten van het centrum. Zij lopen roekeloos vlak langs de rand van het schitterende water van de gracht maar zijn met hun gedachten totaal ergens anders. Of helemaal out.

Iedereen weet best dat veel mensen zich tijdens de vacantie helemaal niet zo goed voelen ver van huis en haard. Dat wordt vaak heel anders opgelepeld maar hoe meer opgetogen foto's er later ook worden te voorschijn gehaald des te kritischer kun je vaak die vakantievreugde beoordelen. En het is helemaal erg niet-echt-leuk als  je langdurig daarover op allerlei Facebook-beelden wordt getrakteerd. 

Vooral jongeren en eenzame mensen kunnen zich ongelooflijk verlaten voelen tijdens een ver-van-huis vakantie. Ook mensen die via drugs en drank dat gevoel proberen te verdoven kunnen zichzelf dan in een gevaarlijke positie bij die aanlokkelijke grachten manoevreren en er in vallen. 

Raadslid Nelly Duijndam heeft zich de gevolgen hiervan persoonlijk aangetrokken. De sociaal ingestelde SP-vrouw verklaart : “Ik ben erg blij dat er maatregelen komen. Gemiddeld verdrinken er jaarlijks 5 á 6 mensen in de grachten van het centrum. Dat vind ik veel. Ik hoop van harte dat de maatregelen van de gemeente dit getal omlaag helpen.”

Haar voorstel om deze mensen te helpen had ze al eerder gedaan maar viel nu gelukkig ook bij de andere raadsleden goed. Op plekken waar bekend is dat er ongelukken gebeuren gaat de gemeente daarom extra trappetjes plaatsen om het makkelijker te maken uit het water te klimmen. Onlangs is er al zo’n trappetje geplaatst bij het Haarlemmerplein. De gemeente gaat toeristen verder wijzen op de risico’s van de grachten en geeft via de website iamsterdam tips over wat je moet doen als je toch in het water belandt.

Als die tips nu ook maar gelezen worden want dat weet je ook niet zeker.

Daklozen die wel eens in een bootje slapen worden opgezocht en naar de opvang begeleid. Daarbij moeten wij echter aantekenen dat daklozen dat niet altijd willen omdat sommige thuislozen liever daar rustig alleen in dat bootje willen zijn. ( Deze goedbedoelde hulpvaardigheid hoeft dus niet altijd goed te vallen bij iedereen. Men zou dat daarom per situatie moeten willen bekijken. Het moet wel erg zijn als je nooit eens ergens alleen kunt zijn.) 

Duijndam is echter zeer verheugd over het begrip van haar mede-raadsleden en het initiatief van de ambtenaren.  

Zij zegt : “Uit onderzoek van de gemeente blijkt dat slachtoffers vrij vaak uit het buitenland komen: 1 op de 3. 1 op de 5 slachtoffers valt onder de categorie ‘kwetsbaar.’ Bijvoorbeeld omdat ze verslaafd of dakloos zijn. Deze groepen zijn dus duidelijk oververtegenwoordigd. Toch is het erg goed dat de gemeente zich daar dus juist op richt.”