• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

NTR: Liefde op z’n Surinaams

  Een tv-serie over het liefdesleven van vier Surinaamse moeders in Nederland maakt ongetwijfeld veel los bij de kijkers. Veel in het geheel niet-Surinaamse vrouwen zullen hierin diverse situaties uit hun eigen leven herkennen. (Nagenoeg iedere moderne vrouw voert van tijd tot tijd de nodige diepgaande gesprekken over dit soort onderwerpen.)

Dat neemt niet weg dat een kijkje in het leven van deze vier temperamentvolle en mooie Surinaamse vrouwen ongetwijfeld interessante gezichtspunten op ervaringen zal opleveren. Waar loop je als Surinaamse vrouw bijvoorbeeld tegenaan in de zoektocht naar de perfecte man?

Dat zien we vanaf 26 april in de vierdelige NTR-serie Liefde op z’n Surinaams. Journaliste Lennah Koster duikt, onder regie van Meral Uslu, in de levens van Xaviera, Susan, Jeane en Brigitte: vier Surinaamse moeders die op zoek zijn naar de liefde. Gewapend met een grote dosis humor horen we hun persoonlijke verhalen. Openhartig vertellen de dames over het universele verlangen naar geborgenheid, liefde en seks.

Veel Surinaamse moeders zijn single. Ze werken fulltime, voeden hun kinderen alleen op en hebben veel sociale contacten. Op het oog sterke vrouwen, maar toch vallen ze regelmatig voor de zogenaamde verkeerde man. Wat maakt deze mannen zo aantrekkelijk? Staat hun onafhankelijkheid een relatie in de weg? Hoe realistisch vinden ze een monogame relatie?

Lennah neemt de vrouwen mee naar Suriname, op zoek naar de roots van hun liefdespatronen. Daar ontdekken ze een lange keten van eenoudergezinnen. Welke invloed hebben opvoeding, cultuur en geschiedenis in hun relaties met mannen?

Lennah: ‘Mijn fascinatie ligt vooral bij de manier waarop de Surinaamse vrouwen met de liefde omgaan. Ik bewonder hun onafhankelijkheid en de vanzelfsprekendheid waarmee zij hun kinderen alleen opvoeden. Ze hebben een vechtersmentaliteit, niemand krijgt deze vrouwen klein en met een dosis humor slaan zij zich door vervelende situaties heen. Dat vind ik echt inspirerend, dat deze vrouwen overeind blijven en hoopvol blijven ondanks teleurstellingen.'

We gaan de serie met grote belangstelling bekijken.

Liefde op z'n Surinaams
Regie: Meral Uslu en Lennah Koster
Producent: Joachim van Trommel/Revolver i.s.m. de NTR
Uitz. : 26 april t/m 17 mei, elke woensdag om 19.20 uur op NPO 2

FOTO: ...HOE BELEVEN ZIJ DE LIEFDE?...