• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Spannende Paasraces op Circuit Zandvoort

  ZANDVOORT - Bij de traditionele Paasraces op Circuit Zandvoort werd het publiek niet alleen getrakteerd op spannende autoraces, maar ook drie spectaculaire truckraces. Een van de smaakmakers van de Paasraces was de Supercar Challenge powered by Hankook met meer dan dertig auto’s. De race op zaterdag werd een interessante wedstrijd die uiteindelijk werd gewonnen door Pieter van Soelen en Mark van der Aa in een BMW M4 Silhouette.

Waar de wedstrijd op zaterdag onder droge omstandigheden verreden werd, zorgde tijdens de zondagrace een felle regenbui halverwege de wedstrijd voor veel spektakel.

Meerdere deelnemers reden op slicks en verslikten zich in de listige omstandigheden. Veel rijders maakten een extra pitstop om naar regenbanden te schakelen, waaronder Roger Grouwels, die daarmee ook de zege wist te pakken.

Sportief geduw en stevige inhaalacties. Dat waren de ingrediënten van de drie wedstrijden van het Dutch Truck Racing Championship. Daarbij maakten de elf 1000pk krachtige racetrucks er een fantastische strijd van op het GP-circuit, speciaal voor de trucks, met chicane.

De openingsrace op zaterdag werd gewonnen Heinz Werner Lenz met zijn Mercedes racetruck. EK-racer Erwin Kleinnagelvoort finishte als tweede, gevolgd door Cees Zandbergen in de bekende Rainbow Warrior Scania T124. Ook de tweede manche werd een prooi voor Lenz, waar Zandbergen en Kleinnagelvoort ditmaal van podiumplaats wisselden.

De meeste ogen waren echter gericht op de derde race, waar de trucks traditiegetrouw het felst ten strijde gingen, tot genoegen van het publiek. In de beginfase ging Zandbergen goed aan de leiding, maar telkens wist Lenz iets in te lopen op de blauwe Scania. Plots was daar de gewaagde aanval van Lenz bij de beroemde Tarzanbocht. Een aanval die slaagde waardoor hij de leiding kon overnemen.

In de pogingen om een voorsprong op te bouwen kwam Lenz een aantal maal buiten de baan, waarvoor hij een tijdstraf kreeg. Zandbergen zocht ook teveel de grens op en kreeg eveneens een tijdstraf. Na het vallen van de vlag was het dan ook Scania racer Frans Smit die als winnaar werd gehuldigd. Lenz werd nog als tweede geklasseerd, voor Zandbergen.

Met een startveld van 14 auto’s mag de organisatie van de Super ToerWagen Cup (STWC) tevreden terugkijken op het allereerste raceweekend ooit van de serie. Hoewel voor veel STWC-deelnemers de Paasraces te vroeg kwamen werd er volop gestreden. Koen de Wit pakte de winst in de eerste wedstrijd, waarbij hij op het podium werd geflankeerd door Jan Visser en Johan Hoogewerff.

Met de drie wedstrijden van de Porsche Club Racing serie kon het publiek ook genieten van uitdagende Porsche races met spannende inhaalacties. Edwin van Wijngaarden finishte in de zaterdagrace op de hoogste trede van het podium.

In de tweede wedstrijd was het Gideon Wijnschenk die met de winnaarsbokaal het podium mocht verlaten. Ook Ruud Stevens werd als winnaar gehuldigd. Hij won de derde manche van het weekend.

FOTO: CHRIS SCHOTANUS