• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Amsterdam Museum toont honderden Puck & Hans ontwerpen

  AMSTERDAM - Amsterdam Museum presenteert vanaf 9 juni de tentoonstelling ‘Puck & Hans – couture locale’. De tentoonstelling wordt een visueel spektakel met honderden kledingstukken afkomstig van toegewijde vroegere klanten. Er zullen niet alleen creaties van particulieren uit het hele land te zien zijn maar ook bewaarde kledingstukken uit de eigen collectie van Amsterdam Museum.

Het is niet verbazingwekkend dat nog zoveel vroegere cliënten van Puck & Hans hun kleding die zoveel jaar geleden daar werd gekocht nog steeds met liefde bewaren. Zelf stuitte ik tijdens een uitverkoop in de winkel in Amsterdam op een kraagloos mosgroen jajsje met zwart borduursel en koperen knoopjes. De mouwkop was iets verbreed en de voorpanden aan de onderzijde rond gesneden.

Ik droeg het jasje altijd dolgraag als ik een consult gaf want het was uniek en zat zo fijn. Naast het verstrekken van advies aan cliënten beoefende ik voor verschillende uitgevers de modejournalistiek en vermoedde dat er daardoor wat meer op mijn kleding gelet zou worden. En dat jasje gaf mij altijd bij voorbaat een massa zelfvertrouwen. Wat was er dan zo speciaal aan?

Tja... Dat hebben mensen nu eenmaal soms met bepaalde kleding of schoenen. Het is altijd heel boeiend daarover meer van hun te horen. Het mosgroene jasje hangt bijvoorbeeld na ongeveer 35 jaar nog steeds in mijn kast en kan door de ouderdom van het materiaal niet meer gedragen worden maar het betekent nog steeds iets dierbaars voor mij.

Die speciale gehechtheid aan kleding van bepaalde ontwerpers hebben ook veel andere Puck en Hans-klanten. Daardoor hebben zoveel mensen nog bewaarde kledingstukken uit die tijd kunnen uitlenen voor de expositie. De tentoonstelling zal een uniek tijdsbeeld laten zien en kenmerken zich door bijzondere materialen zoals glitterpailletten, Aziatische stoffen en zelfs bladeren van hulst.

Het is ook niet voor niets dat veel mensen een grote belangstelling hebben voor vintage kleding. Echt van vroeger of heel mooi nagemaakt en geconfectioneerd als "nieuwe vintage"gebaseerd op ontwerpen van vroeger.

De overweldigende belangstelling voor vintage staat tegenover het vluchtige koopgedrag van mensen die steeds de nieuwste mode volgen. Die mensen die steeds hun "oude" spullen wegdoen omdat het toch allemaal zo weinig hoeft te kosten. Dat druk achter trends aan hollen en alles daarvoor gekocht dan al snel als helemaal "uit" bestempelen zorgt voor een soort vluchtig verkleedgedrag. Iets is een "hit" of stelt totaal niets voor. Zo'n beperkte visie levert weinig blijvende waardering voor mooie stoffen en ontwerpen. Dat is jammer.

De tentoonstelling zal laten zien dat de ontwerpen van Puck en Hans na tientallen jaren nog steeds een inspiratiebron zijn voor velen. De bezoeker wordt aan de hand van verschillende thema’s meegenomen door de tentoonstelling. Zo variëren de onderwerpen van het kleurrijke ‘Birds of Paradise’ tot de keiharde zakenwereld.

Gastconservator Maarten Spruyt verzorgt de styling en combineert de kleding van Puck en Hans uit verschillende tijden met elkaar
- ‘Puck & Hans – couture locale’ is te zien in het Amsterdam Museum van 9 juni tot en met 3 september 2017

CREATIE: PUCK & HANS

FOTO: CARMEN KEMMINK