• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Circuit Zandvoort met uitgelaten autosportspektakel

  ZANDVOORT - Bij de Pinksterraces op Circuit Zandvoort werd twee dagen lang volop gestreden om de zeges in verschillende wedstrijden. Zaterdag en zondag kwamen maar liefst zeven competitieve velden aan de start, met vijftien wedstrijden. De races voor de Marcel Albers Memorial Trophy ter nagedachtenis aan Marcel Albers, trokken veel aandacht door de spannende gevechten met de Formule Ford Kent bolides.

De race op zaterdag werd gewonnen door Jaap Blijleven na een meer dan boeiend gevecht met Conor Murphy (tweede) en Klaus-Dieter Häckel (derde). De zondagrace kende een sensationele beginfase. Lange tijd reden Blijleven, Murphy en Häckel dicht bij elkaar. Een aanrijding in de derde ronde tussen Murphy en Häckel zorgde voor de nodige schade en tevens een uitvalbeurt voor beide heren.

Hoewel de wedstrijd geneutraliseerd werd en het veld weer dichtbij elkaar kwam te rijden, liep de leidende positie van Blijleven na de herstart nauwelijks gevaar.
Niet alleen pakte hij de winst in race twee, maar mocht hij ook de speciale trofee ter ere van Marcel Albers, uitgereikt door vader Jacques Albers, in ontvangst nemen. Oke Leuber en Ed Waalewijn maakten het podium compleet.

In de STWC (Super ToerWagen Cup), de raceklasse die tijdens de Pinksterraces haar tweede evenement beleefde, won Jan Visser de eerste wedstrijd. In de tweede manche moest Visser de winnaarsbokaal laten aan De Wit. Visser eindigde als tweede, gevolgd door Arendsen.

Te gast was tevens de Conrad Mazda MaX5 Cup. Meer dan veertig gelijkwaardige MX5-roadsters gingen in twee felle races vol ‘close racing’ de strijd met elkaar aan. De eerste manche werd een prooi voor Marcel Dekker die met een marginale voorsprong van 0,3 seconden op Koen Bol werd afgevlagd. Bart Wubben eindigde in de slipstream van Bol op de derde plaats. De tweede race werd gewonnen door Andras Kiraly. Op slechts 0,1 seconden erachter volgde Marcel Dekker. De laatste podiumplaats werd ingenomen door Koen Bol.

Ook in de 750 Motor Club Mazda UK serie speelden de MX5 racebolides de hoofdrol. De strijd tussen de Engelse en Nederlandse coureur bleef daarbij spannend tot de finish. Uiteindelijk wist Ben Short alle drie de wedstrijden te winnen.

Vanuit Duitsland was de DMV BMW Challenge actief. Meer dan dertig auto’s verschenen op de grid van de twee wedstrijden. Bij beide races mocht Christian Schulze (BMW M3 GT 3,3 E46) de grootse bokaal in ontvangst nemen. Bij de Historic Monoposto Racing serie won Marcel Biehl won beide wedstrijden in zijn Ralt RT1 F3 bolide. Kees van der Wouden jr pakte telkens de tweede plaats. Ook Tony Walsh mocht twee keer het podium op. Hij ontving de bekers voor de derde positie.

De liefhebbers van klassieke racers kregen daarnaast ook nog twee mooie wedstrijden van de Equipe GTS voorgeschoteld. Mark Ashworth, rijdend met de TVR Grantura, won beide wedstrijden en bleef daarmee Simon Cripps (tweede) en Tom Smith (derde) voor.

Naast het rijkelijk gevulde raceprogramma schitterde het team van InMotion (bestaande uit studenten van de TU Eindhoven en Fontys Universiteit) door de snelste “elektrische” ronde ooit op Circuit Zandvoort te klokken. Autosporttalent Beitske Visser reed met de elektrische formulewagen Inmotion IM/e naar een tijd van 1:48,371.

FOTO: CHRIS SCHOTANUS