• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Nieuws van Nederland


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/sites/web/couturekrantnl/subsites/couturekrant.nl/components/com_content/models/articles.php on line 587

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/sites/web/couturekrantnl/subsites/couturekrant.nl/modules/mod_articles_category/helper.php on line 250

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Eén op de zes werknemers last van ‘verlofstress’

  Nederland gaat de komende weken massaal op vakantie. Maar daar ging wel het nodige geschipper aan vooraf. Het krijgen van vakantiedagen gaat namelijk lang niet altijd soepel. Uit onderzoek onder ruim 1.900 werknemers blijkt dat 1 op de 6 werknemers te maken heeft met ‘verlofstress’. De grootste problemen doen zich voor rond schoolvakanties, als veel werknemers tegelijk op vakantie willen en intussen wel het bedrijf moet blijven draaien.

Het circus van aanvragen en schuiven voor de zomervakantie begint vaak al in november, december.

“Dat is schipperen en vraagt om overleg met collega’s en leidinggevende. En dan is er vaak ook nog een werkende partner, die in datzelfde circus zit. Het is telkens een puzzel om het weer rond te krijgen. Meestal gaat dat in goede harmonie, maar bij 1 op de 6 werknemers geeft het ronduit gedoe. Ik noem het verlofstress”, zegt Piet Fortuin, voorzitter van CNV Vakmensen.

Vrouwen ervaren rond het aanvragen van vakantiedagen meer verlofstress dan mannen. Bij de vrouwen zegt 24% er ‘vaak’ of ‘altijd’ gedoe over te hebben. Bij de mannen is dat 13%. In verreweg de meeste gevallen gaat het om een bezettingsprobleem: er zijn al te veel anderen op vakantie.

Naast het afwijzen van verlofaanvragen is er ook een ander verschijnsel: verplicht op vakantie. Bijvoorbeeld omdat er tijdelijk te weinig werk is. Of vanwege een verplichte bedrijfssluiting in de vakantieperiode.

Van de ondervraagde werknemers heeft 42% hier weleens mee te maken gehad. Van deze groep zegt ruim de helft (55%) dat zij hier wel begrip voor hebben. De andere 45% baalt ervan, omdat ze zelf willen kunnen bepalen wanneer ze op vakantie gaan. Bijvoorbeeld in een goedkopere periode. Fortuin zegt: "Kan een werkgever dan zomaar over die vakantiedagen beschikken, omdat het hem op dat moment goed uitkomt? Lijkt mij van niet. Dit moet je echt met elkaar overleggen.”

Terugkerende discussie gaat over werknemers met schoolgaande kinderen. Van de ondervraagde werknemers vindt 56% procent dat werknemers met kinderen eerste keus zouden moeten hebben, omdat zij nu eenmaal vastzitten aan de schoolvakanties. Een ander deel (23%) houdt zich op de vlakte, terwijl 21% het daar totaal niet mee eens is.

“Het geeft stevige reacties en irritaties op de werkvloer, de meningen zijn sterk verdeeld. Werkgevers doen er goed aan om transparant te zijn in hun beleid op dit gebied.”

En dat klopt allemaal maar partners met geheel verschillende banen in totaal andere situaties die wel tegelijk vakantie kunnen vieren zouden ook kunnen vaststellen dat ze wel hebben geboft.

...VAKANTIESTRESS UIT DEN BOZE...