• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Geen salarisverschil mannen en vrouwen bij de omroepen

  In Nederland verdienen tv-presentatrices evenveel als hun mannelijke collega’s. Dat garanderen de omroepen in reacties op de ophef in Engeland over de salarisverschillen tussen mannen en vrouwen bij de BBC, meldt Het Parool.

In Groot-Brittannië was de ophef groot toen de Britse publieke omroep BBC de lijst grootverdieners bekendmaakte. Het merendeel was man en het verschil in salaris was enorm. Omroepbazen vertellen dat zij niet discrimineren. “Het zou me heel erg verbazen als hier bij de Nederlandse publieke omroep überhaupt sprake van is”, aldus de NTR.

“In onze afwegingen speelt diversiteit geen rol,” zegt directeur Gerard Timmer van BNN-Vara, met Matthijs van Nieuwkerk, Paul de Leeuw, Sophie Hilbrand en Astrid Joosten. “Er zijn vrouwen die meer verdienen dan mannen. En andersom. We kijken natuurlijk naar ervaring en het onderscheidende karakter van een persoon.”

Omroep Max kijkt volgens Jan Slagter hooguit naar ervaring en leeftijd. “Ik kan zeggen dat Martine van Os en Sybrand Niessen van Tijd voor Max evenveel verdienen.”
De NPO benadrukt dat de cao’s de beloning van omroepmedewerkers regelen. “Die maken geen onderscheid naar geslacht, maar naar functie en functiezwaarte.”

Het zal best waar zijn dat sommige mensen veel en anderen minder verdienen omdat het rendement van hun werkzaamheden deze betaling mogelijk maakt. Maar iedereen weet dat er mensen zijn die dezelfde bezigheden beter kunnen verkopen dan anderen. Op de lange duur blijkt echter doorgaans wel of iemand de hogere beloning ook werkelijk waard is gebleken te zijn. En wat dan nog? Mooie huizen en dure auto's etc. etc. bezitten vormen ook een heel gewicht. 

Het zal trouwens ook lang niet makkelijk zijn altijd druk geprezen te worden in je glanzende carriëre om dan opeens af te moeten haken. Hoe ga je daar mee om? En misschien kan je altijd doorgaan maar je weet het nooit zeker. Het kostbaarste van alles is toch je eigen zelfrespect te kunnen behouden. En al het gejubel als je populair bent of het medeleven als je niet meer in de voorste rijen mag meedoen wegen niet op tegen wat je aan zelfrespect kan behouden of verliezen. Dat is het belangrijkste van alles en heeft niet met veel of weinig budget te maken. Het is een innerlijke kracht los daarvan en totaal onbetaalbaar.  

... RIJK VAN BUITEN ARM VAN BINNEN...

ILLUSTRATIE: EDGAR VOS