• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Boekhandelaar: Niet overdrijven over de e-reader...

  "Het nieuws over de komst van de e-reader werd een jaar of 10 geleden gebracht als een complete ramp voor de boekhandel," herinnert boekhandelaar Martin Van Kralingen zich nog heel goed. Daar klopte dus niets van... Hij heeft net met zijn partner een groot boeken-event in Het Sieraad in Amsterdams speciaal voor boekhandelaren bezocht en vertrekt nu weer naar zijn zaak in Breukelen. Hij heeft zojuist veel nieuwe boeken voor het nieuwe seizoen gezien en talloze talentvolle auteurs horen spreken over hun werk. Toch even nog over de e-reader... Je ziet ze wel gebruiken in het openbaar vervoer...

"Toen de e-reader dan zijn entrée maakte werd dat aangekondigd als de ondergang van het boek en de boekhandel maar dat was pure speculatie. De e-reader bleek een hype... een tijdelijke sensatie," constateert de Libris boekhandelaar uit Breukelen. "Totaal over-gewaardeerd."

De e-reader is wel handig... Maar als je net als zoveel toegewijde boekenlezers je huis vol boeken hebt...

"Dat is inderdaad waar. De e-reader is een uitkomst als mensen in het vliegtuig willen lezen of met vacantie geen boeken in hun koffer hoeven mee te zeulen. Maar de echte boekenliefhebbers willen een boek zien en in hun handen voelen. Bijna proeven en ruiken. En wie trouwens een boek kado wil geven kiest doorgaans ook voor een echt boek."

We begrijpen die liefde voor het vak volkomen. Bent u overigens bij de voorbereiding van het nieuwe boekenseizoen op nieuwe auteurs gestuit waarvan u veel verwacht? "Zeker wel. We hebben onder meer de auteur David Lagercrantz ontmoet die zojuist het boek "De man die zijn schaduw zocht" heeft geschreven. Het is een vervolg na deel deel 4 van de Milleniumreeks die oorspronkelijk door Stieg Larsson werd geschreven. David Lagercrantz heeft deel 4 op hetzelfde spanningsniveau weten te presenteren. En op 7 september verschijnt deel 5. "

Lisbeth Salander zit voor korte periode in de gevangenis. Ze probeert zich zoveel mogelijk afzijdig te houden van haar medegevangenen om conflicten te vermijden. Wanneer ze het toch opneemt voor een jonge vrouw uit Bangladesh in de cel naast haar, wordt ze onmiddellijk uitgedaagd door de bendeleidster Benito.

Holger Palmgren bezoekt Lisbeth en vertelt haar dat hij documenten heeft ontvangen over hoe slecht ze als kind door de autoriteiten is behandeld. De sporen leiden naar een zekere Leo Mannheimer, partner van een welgestelde effectenhandelaar. Hoe is zijn verleden verbonden aan dat van haar?

Lisbeth vraagt Mikael Blomkvist, zonder verdere toelichting, onderzoek naar deze Leo te doen. Ondertussen worden de dreigingen van Benito en haar bende aan Lisbeths adres steeds serieuzer.

In DE MAN DIE ZIJN SCHADUW ZOCHT vertelt David Lagercrantz weer een razend spannend verhaal over het misbruik van autoriteiten, eremoord en de schaduwen uit Lisbeths jeugd die haar nog steeds achtervolgen.Vechtstreek!

... Dat wordt weer straks weer heerlijk lezen!