• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Raadslid Werner Toonk vertrekt voor wereldzeiltocht

  AMSTERDAM - Werner Toonk neemt eind september afscheid van de Amsterdamse gemeenteraad. Werner: “Ik ben 16 jaar volksvertegenwoordiger geweest, waarvan bijna 8 jaar in de gemeenteraad. Dat was en is zeer eervol. Ik ben blij dat ik nu aan mijn jeugddroom kan beginnen, een zeiltocht rond de wereld.”

VVD-fractievoorzitter Marja Ruigrok: “Ik wil Werner bedanken voor zijn grote betrokkenheid bij de stad en zijn bijdrage aan de Amsterdamse VVD. Door zijn focus op doorstroming in het verkeer en goed onderwijs voor Amsterdamse kinderen staat de stad er mede zo mooi voor. Ik wens hem alle succes op open zee!”
Werner Toonk is ook iemand die zich inzet voor een schoon een opgeruimd Amsterdam. En hij ergert zich wild dat mensen die allerlei rotzooi zomaar neerplempen bij de vuilnisbakken niet op de bon geslingerd worden en een boete daarvoor krijgen. Daar kun je als normaal mens toch ook wel heel goed inkomen. Zijn partij heeft er juist vorig jaar geld voor bij gekregen in de gemeenteraad om de stad schoner te houden door betere handhaving.

En wat gebeurt er? Helemaal niets. Werner Toonk heeft gewoon enkele dagen bij een vuilnisbakzône staan te posten en zag iedereen daar maar wild troep rondsmijten zonder berisping of boete te krijgen. Toen hij de verantwoordelijke wethouder ermee confronteerde zei diegene 'dat hij wel wat anders belangrijkers aan zijn hoofd had' want 'het was nu niet de tijd om boetes uit te delen.'

Man... man... Daar hebben we allemaal wel eens even last van maar na zekere tijd moet je je taken toch weer oppakken. Daarvoor heb je dit werk op je genomen.
Hoe dan ook... Dan begrijp je ook dat iemand die zich met hart en ziel inzet zoals het raadslid Werner Toonk een zeiltocht rond de wereld gaat maken als pauze om zich helemaal te ont- en te weder-opladen. Ons lijkt het trouwens niet zo doeltreffend en wel erg gedurfd maar wij zijn dan ook geen zeilers.

Het moet aan de andere kant wel een groot geluk zijn voor mensen die op tijd beseffen dat zij dit als hun jeugddroom beschouwen en zich dat ook kunnen permitteren om daar voluit voor te kunnen gaan en vrij-uit de zeilen te hijsen! Het is een kans om helemaal bij te komen! Hij kocht zijn stalen langkieler de Karma in 2009. Zijn schip ligt in Medemblik waar hij vandaan vertrekt via ons land naar Kaapstad en vervolgens naar Australië. Hij reist ten dele alleen ten dele met reisgenoten. Deze nieuwe boeiende reis start vanuit Nederland en gaat via Kaapstad naar Australië.

Beoogd opvolger van Werner is Stefan de Bruijn. Stefan is zeker geen onbekende binnen de VVD Amsterdam. Eerder was hij onder meer een vertrouwd deelraadslid, hoofd fractiebureau en duoraadslid. Stefan: “Amsterdam is een fantastische stad. Het is een eer om hier volksvertegenwoordiger te zijn en een genoegen om daarmee ook nog eens de VVD te kunnen helpen op weg naar de verkiezingen in maart. Ik ga me het komende half jaar vol enthousiasme inzetten als gemeenteraadslid.”

...WERNER TOONK WORDT HIER TOEGESPROKEN BIJ DE PRESENTATIE VAN ZIJN BOEK... (NAAST HEM ONZE HOOFDREDACTRICE PHIA BARUCH)

FOTO: MIRANDE PHERNAMBUCQ