• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Boek: 'Verwarde tijden!' die om richting vragen...

  Dit boek bevat de uitgebreide, geannoteerde en geïllustreerde versie van de negende HJ Schoo-lezing van Elsevier Weekblad die CDA-leider Sybrand Buma maandagavond 4 september 2017 heeft gehouden in de Rode Hoed in Amsterdam.

Buma geeft in de lezing zijn visie op de richting die de samenleving moet ingaan. Hij spreekt onder meer over de verabsolutering van vrijheid en gelijkheid. De titel van zijn lezing is Boek: 'Verwarde tijden!' Het boek 'Verwarde tijden!'die om richting vragen... is een uitgave van Elsevier Weekblad. Het gaat om de HJ Schoo-lezing genoemd naar HJ Schoo, de in 2007 op 61-jarige leeftijd overleden voormalige hoofdredacteur van Elsevier, adjunct-hoofdredacteur van de Volkskrant en uitgever van Vrij Nederland en Opzij.

Sybrand Buma is sinds 2012 partijleider van het CDA. Zowel in 2012 als in 2017 was hij lijsttrekker van zijn partij voor de verkiezingen van de Tweede Kamer, waarvan hij sinds 2002 lid is. Hij is in 1965 geboren in Workum, waar zijn vader burgemeester was. Hij studeerde rechten in Groningen en Cambridge (Groot-Brittannië).

Voor hij tot Kamerlid werd gekozen, werkte Buma achtereenvolgens bij de Raad van State, het ministerie van Binnenlandse Zaken en de CDA-fractie in de Tweede Kamer.

Eerder publiceerde Buma Samen kunnen we meer (Schoorl, 2012) en Tegen het cynisme. Voor een nieuwe moraal in de politiek (Amsterdam, 2016). Zijn achtergrond garandeert een gedegen visie gebaseerd op een grote bestuurlijke ervaring.

Aangezien er in onze tijd inderdaad grote verwarring bestaat over allerlei ontwikkelingen zou het wel eens heel interessant kunnen zijn meer over zijn visie te weten te komen. In plaats van zoals wij al eerder vernamen het boek bij voorbaat in de media te negeren of af te branden omdat zijn politieke richting ons niet aanstaat. Als er nu één kwestie volkomen duidelijk is geworden tijdens alle verwarrende ontwikkelingen in onze tijd is dat wel dat het boven alles belangrijk is dat wij bereid zijn met elkaar te blijven communiceren en naar elkaar te willen luisteren. Zoekend naar verbinding een mening proberen te vormen.

Het boek: ‘Verwarde tijden!’ die om richting vragen... bevat een register, telt 64 pagina’s en is ook verkrijgbaar als e-book.