• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Koninklijke troonrede uitgangspunt voor heel veel aktie

  Het gaat stukken beter met ons land dan vier jaar geleden, toen het huidige demissionaire kabinet aantrad. Maar meer mensen moeten profiteren van de economische voorspoed. Dat heeft koning Willem-Alexander gezegd in de Ridderzaal, waar hij de laatste Troonrede van het demissionaire kabinet Rutte II voorlas. Dat betekent natuurlijk wel dat het nieuwe kabinet voor de taak staat allerlei aangekondigde maatregelen en veranderingen moet uitvoeren.

"Het fundament onder Nederland is de afgelopen jaren sterker geworden", zei de koning. "Meer mensen hebben een baan, een eigen huis en ondernemers investeren weer. Er is sprake van een bloeiende economie en een beter gevulde schatkist." In grote lijnen is dat natuurlijk waar maar er zijn ook veel mensen die helaas niet in dit beeld passen mede door de komst van de crisis. En zij zijn het daar zeer mee oneens. Aan de andere kant is alles relatief als je het afzet tegen de prijs die de mensen van Sint-Maarten vaak moeten betalen voor de orkaan.  

De koning begon ook wel als aller-eerste over de eilanden die getroffen zijn door de orkaan Irma. "Op Prinsjesdag zijn de ogen op Den Haag gericht, maar in ons hart en gedachten zijn wij in de eerste plaats bij de inwoners van Sint-Maarten, Saba en Sint Eustatius. We leven allen intens mee. Het Caribische deel van het koninkrijk staat er niet alleen voor."

De koning stond ook stil bij terrorisme, verwijzend naar de recente aanslagen in onder meer Londen en Barcelona. "Toch moeten wij ons niet door angst laten regeren. Het beste antwoord op terrorisme is dat we vasthouden aan onze manier van leven."

"Ook zei Willem-Alexander dat de kracht van onze manier van leven is dat ieder mens, ongeacht afkomst of overtuiging, in Nederland zichzelf kan zijn binnen de gedeelde waarden van de rechtsstaat."

Vooraf werd bekend dat de burgemeesters van de vier grote steden niet, zoals gebruikelijk op Prinsjesdag bij het Mauritshuis staande naar de glazen koets met de koning en koningin wilden staan zwaaien. Ze zien hiervan af omdat burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam ernstig ziek is. Een teken ook van respect. Dat bevestigde een woordvoerder van de Amsterdamse locoburgemeester Kajsa Ollongren.

Van der Laan maakte gisteren namelijk bekend dat hij is uitbehandeld en al zijn taken heeft neergelegd. Ollongren vervangt hem de komende tijd. Voor veel mensen niet alleen uit Amsterdam is dit een gevoelige slag want burgemeester Van der Laan is een man die algemeen zeer wordt gewaardeerd.

Kajsa Ollongren heeft inmiddels met de burgemeesters van de andere grote steden contact opgenomen om hun op de hoogte te houden van de situatie waarin Eberhard Van der Laan zich bevindt.

In Den Haag waren vele duizenden bewonderaars van de koninklijke tocht in de Glazen Koets. Het viel op dat zowel Koningin Máxima als Prinses Laurentien zich niet uitbundig maar heel decent hadden gekleed. Koningin Máxima was gekleed door het Modehuis Natan en Prinses Laurentien door Modehuis Hardy's. Na de balkonscëne haastte Koningin Máxima zich naar binnen om zich snel te verkleden.

Koning Willem-Alexander is een moderne vorst. Hij staat midden in het leven en heeft een zeer hard werkende partner die na de koninklijke tocht door Den Haag met alle protocolaire plichtplegingen daar omheen direct met het vliegtuig naar New York vertrekt. Daar zal zij een vergadering van de Verenigde Naties bijwonen waarin zij zich uitspreekt over de rol van technologie in het verbeteren van de toegang tot financiële diensten.

Daarmee wil men ook voor de armsten op de wereld armoede uitbannen, gender-gelijkheid bereiken en ook elders werk en economische groei bevorderen. Zij doet dit samen met onder meer minister-president Rutte die dus ook zo snel mogelijk nog op Prinsjesdag met zijn team in het vliegtuig stapt.