• Royal Polo at the Palace deze zomer

 • Feestelijke Hilton Haringparty in zonnig Amsterdam

 • De maatpakken van OGER voor Feyenoord

 • Kim Feenstra strijdt voor Stichting Dierenhulp

 • Belgisch juwelenmerk introduceert green lemon

 • Art en glamour bij Paul Schulten Couture

 • Sheila’s 45 jarige jubileum show “Gold”

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

20 Jaar Couturekrant

 • COUTUREKRANT 20 JAAR

  Dit jaar bestaat onze Couturekrant 20 jaar. Dat is een geldige reden om onze regelmatig terugkerende bezoekers te bedanken. En Read More
 • Sheila de Vries

  Sheila De Vries: alle creaties hebben hun eigen verhaal... De couture van Sheila de Vries is het resultaat van reizen Read More
 • Ronald Kolk

  Ronald Kolk begon zijn loopbaan begon bij Amsterdamse couturiers maar hij is een natuurtalent. Van jongs aan af knipte hij Read More
 • Paul Schulten

  Paul Schulten brengt spraakmakende show. Paul Schulten is een couturier met star-class. Hij is hot bij zijn eigen klantenkring. Zijn Read More
 • 1
 • 2
 • 3

Boek: "Jonger worden"door Nobelprijswinnares

b_250_200_16777215_00_images_boekjongerworden17.jpg  We worden overstroomd door hocus pocusverhalen over hoe we allemaal fit en vooral ook attractief kunnen blijven ook al worden we ouder. Yes! Wat een zegen om op een fijne manier ouder te mogen worden. Wat een kansen kunnen ons daarmee worden geboden...

En wie al ouder is en dat positief beleeft ontvangt niet alleen beleefde complimenten maar heeft ook vaak te maken met merendeels goed vermomde steken onder water van 'jongere personages' die iedere dag bang in de spiegel kijken: ...O hemel... Daar komt een rimpeltje voor de dag... Persoonlijk vind ik het daarom vanuit het zelf ouder mogen zijn en kunnen werken met volop jongeren en allerlei leeftijden van ouderen erg plezierig om dit boek "Jonger worden" te mogen aankondigen. Het is geschreven door een dame die op wetenschappelijke wijze haar genezende vinger legt op de wonde van het doodsbang zijn voor verouderen.

Elizabeth Blackburn schreef het boek samen met psychiater Elissa Epel. Wat is er zo bijzonder aan het boek van deze dames? Iedereen weet zo langzamerhand best wel dat minder stress, voldoende beweging en gezonde voeding de situatie van het lichaam heel veel goed doen. Daarvoor hoeft u het boek ook niet te lezen maar het kan aan de andere kant allemaal niet vaak genoeg worden her-verteld.

De speciale visie van Elizabeth Blackburn verschaft ons echter een totaal-inzicht wat verstrekkende invloed op ons kan hebben. Het leert ons iets wat veel mensen toen ze nog een kind waren zonder wetenschappelijke poespas als vanzelfsprekend zelf al wisten maar wat wij al survivend in alles wat wij meemaken en horen wel eens verliezen. Waar gaat dit exact over?

Elizabeth Blackburn won met haar baanbrekende onderzoek naar DNA en telomeren (de uiteindes van onze DNA-strengen) de Nobelprijs. Elizabeth Blackburn is microbioloog en kreeg de Nobelprijs voor haar onderzoek en kennis rondom telomeren.

Dat heeft te maken met de situatie en bewegingen in onze cellen. Telomeren die langer zijn maken dat we beter kunnen verouderen. Zijn ze korter dan hebben we een onprettige weg naar ouder worden toe. Het is mogelijk door onze manier van leven beter met die langere of kortere eindjes van onze telomeren om te gaan.
Elizabeth Blackburn legt ons namelijk uit dat onze lichaamscellen met ons 'meedenken'. Het is dus NIET zo: ... ik heb korte telomeren dus niets aan te doen. Ik moet somberen. Of... ik heb lange telomeren; ik krijg alles kado en ben altijd door maar blij.

Kort en goed zou het toch eens tot mensen moeten kunnen doordringen dat gevoelens niet van hout zijn maar van tijd tot tijd een andere mood of kleur vertonen. Soms hebben mensen daarom wel veel energie en soms ontbreekt het daaraan tot dat weer eens verandert. Altijd blij en gelukkig zijn is iets voor een sprookje. Wel is het belangrijk hoe je die periodes zonder energie doormaakt. Met veel of met minder stress. Hoe kijk je tegen alles aan? En waarom is dat belangrijk?

Wie het precies wil weten zou dat boek moeten lezen maar het komt er op neer dat al onze cellen weten hoe wij ons voelen en hoe wij over ons leven en de toekomst etc. denken. Wie veerkrachtig denkt (dat is dus beter dan het altijd positief zijn want dat is een onzinnige overdrijving en ook heel vermoeiend om van anderen mee te maken) geeft namelijk het genezende enzym telomerase door aan onze telomeren.

Onze lichaamscellen zijn namelijk in groepjes verspreid overal in ons lichaam aanwezig en daarin steeds weer als groepje verbonden met kleine kamertjes waarin genezende cellen van tijd tot tijd onze gewone cellen vernieuwen. Die vernieuwing gebeurt precies op tijd als het nodig is. Vanuit een soort klein genezend laboratorium. Wat leuk en mooi.

Door voldoende bewegen, gezond eten en stressvermindering wordt die 'vervanging' en vernieuwing flink gestimuleerd. Natuurlijk is stress op zichzelf niet onoverkomelijk. Het hoort bij het leven maar het gaat er om 'hoe we er mee omgaan'. In de oertijd rustten we uit na een aanval en in onze tijd krijgen we soms te veel op ons bord en kunnen we ons te weinig ontspannen. Stil zitten in je bureaustoel en steeds meer spanning opeten van jezelf en anderen... Doe dat niet.

Help je cellen in je body om op tijd te vernieuwen. De onderzoeksresultaten van Elizabeth Blackburn helpen om veroudering tegen te gaan en levenslang de gezondheid te optimaliseren.
Boek: "Jonger worden"
Auteur: Elizabeth Blackburn & Elissa Epel
Uitgave Kosmos Uitgevers