• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Journalist Stefan J. Bos: "Het verbaast me nogal..."

  Journalist Stefan J. Bos komt uit Amstelveen en woont en werkt in Boedapest. Hij is één van de acht onder meer voor het persbureau Reuters en kranten werkende journalisten, producers en fotografen die in Hongarije als verdacht worden beschouwd.

Bos, die al ruim dertig jaar in Boedapast woont en werkt, kreeg in het verleden een prijs van de regering wegens zijn verslaggeving via internationale (waaronder ook Nederlandse) media over de ontwikkelingen sinds het communisme in Oost-Europa. Maar de als autocratisch ervaren premier Viktor Orbán drukte er in no time allerlei veranderingen in de grondwet door en in de wetgeving die recht, onderwijs en media aan banden legde.

Bos heeft een eigen nieuwsagentschap en wordt vooral dagelijks veel beluisterd door een groot publiek als radioreporter. De regering Orban, die constant overhoop ligt met de EU, noemt Bos een woordvoerder van de Amerikaans-Hongaarse filantroop en miljardair George Soros, die een nu door Orban met sluiting bedreigde universiteit in zijn geboorteland stichtte.

"Ik ben zeer verbaasd daarover," verklaart de nu niet langer door de Hongaarse staat geaccrediteerde Nederlandse journalist die te horen is via de Belgische VRT, Deutsche Welle, BNR en Vatican Radio. "Ik was me er niet van bewust hoor dat ik voor hem zou werken maar misschien moet ik die Soros dan maar eens een rekening sturen ... !"

Media liggen in Hongarije onder vuur sinds Orban er een wet doordrukte, waardoor de belangrijkste oppositiekrant moest verdwijnen. Ook controleert de staat veel andere media op ‘staatsgevaarlijke’ informatie. Daarop staat zelfs een boete die kan oplopen tot € 100.000.

De regering Orban, die constant overhoop ligt met de EU, regeert namelijk via een door Orbans partij Fidesz gedomineerde coalitie. De EU heeft doorlopend kritiek op de als weinig democratische en in strijd met Brusselse richtlijnen ingevoerde wetgeving in Hongarije.

De kritiek is overigens wederzijds, maar Hongarije trekt zich niet uit de EU terug, waarschijnlijk omdat het veel geld uit Brussel ontvangt. Bos zelf, zoon van de Amstelveense journalist Johan Th. Bos, lijkt aan de al jarenlang durende tegenwerking gewend.

"Er is kritiek op mijn artikelen voor mijn eigen website BosNewsLife en mijn weigering mij te laten registreren”, zegt hij. “Ook over mijn verhalen over bijvoorbeeld antisemitisme hier en Nazi groepen. Over de weigering van de Hongaarse president Holocaust ontkenning strafbaar te maken enzovoort. Ik probeer altijd zo open en eerlijk mogelijk te werken en alle partijen aan het woord te laten."

FOTO: TAMAS S. KISS