• Royal Polo at the Palace deze zomer

 • Feestelijke Hilton Haringparty in zonnig Amsterdam

 • De maatpakken van OGER voor Feyenoord

 • Kim Feenstra strijdt voor Stichting Dierenhulp

 • Belgisch juwelenmerk introduceert green lemon

 • Art en glamour bij Paul Schulten Couture

 • Sheila’s 45 jarige jubileum show “Gold”

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

20 Jaar Couturekrant

 • COUTUREKRANT 20 JAAR

  Dit jaar bestaat onze Couturekrant 20 jaar. Dat is een geldige reden om onze regelmatig terugkerende bezoekers te bedanken. En Read More
 • Sheila de Vries

  Sheila De Vries: alle creaties hebben hun eigen verhaal... De couture van Sheila de Vries is het resultaat van reizen Read More
 • Ronald Kolk

  Ronald Kolk begon zijn loopbaan begon bij Amsterdamse couturiers maar hij is een natuurtalent. Van jongs aan af knipte hij Read More
 • Paul Schulten

  Paul Schulten brengt spraakmakende show. Paul Schulten is een couturier met star-class. Hij is hot bij zijn eigen klantenkring. Zijn Read More
 • 1
 • 2
 • 3

De gouden schoenen van Marlene Dietrich...

b_250_200_16777215_00_images_marlenedietrichshoes17.jpg  Je kunt toch maar boffen... Er is zojuist ontzettend veel geld betaald voor de nalatenschap van de beeldschone filmster Audrey Hepburn. Haar mooie little black dress, haar regenmantel in Burberry stijl, haar schattige little black dress en de zijden avondjurk die zij droeg in één of andere beroemd geworden film. Zelfs voor haar slaapmaskertje (!) is het nodige gedokt. Ook de zeer succesvolle Nederlandse PopArt kunstenaar en fotograaf Hayo Sol is totaal weg van deze bijzondere actrice die ook in haar privéleven zich graag om het lot van andere minder bedeelden bekommerde. Hij maakte ook een beroemd geworden en geliefd schilderij van haar.

Maar zijn muze werd het tijdloze stijlicoon Marlene Dietrich. "Al sinds hij 14 jaar geleden het allereerste van zijn van energie stralende PopArt schilderijen creëerde was hij totaal verkocht. Marlene Dietrich werd de inspiratiebron voor die eerste doeken van Hayo Sol. de legendarische filmgodin en het tijdloos-stijl en mode icoon Marlene Dietrich. Hij vindt haar fantastisch.
Sinds 20 jaar verzamelt deze wereldwijd zeer succesvolle kunstenaar met exposities op alle continenten, originele objecten, documenten en persoonlijke bezittingen van La Dietrich. Momenteel is hij helemaal weg van zijn laatste verzamelde project: de originele gouden schoenen van Marlene Dietrich.
Hij kon deze originele gouden schoenen - speciaal voor Dietrich met de hand vervaardigde gouden schoenen - door het vermaarde huis “Delman" toevoegen aan zijn interessante grote verzamel-collectie.

Deze unieke schoenen werden in 1955 gemaakt voor Marlene’s concerten in Las Vegas en zijn afgezet met originele Swarovski kristallen en voorzien van haar in bladgoud gedrukte volledige naam in de leren zool van iedere schoen.” Voor wie het niet weet: Marlene Dietrich was een wereldberoemde Duitse actrice en zangeres, maar stond vooral bekend om haar mooie lange benen. En haar voor die tijd ongelooflijk moderne kledingstijl.

Zij was een voorbeeld voor nagenoeg alle vrouwen tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. En ... de dróóm van alle mannen. Ze was vooral beroemd vanwege haar mooie lange benen die zij zeer getraind had doordat zij aanvankelijk veel aan ballet had gedaan. En omdat zij de moed had in een prachtige smoking met een lange pantalon te verschijnen.

Het was geen geheim dat zij relaties zowel met mannen als vrouwen had. "Een beetje bi is niets bijzonders,' merkte ze ooit achteloos op toen iemand haar tijdens een interview met lastige vragen in het nauw probeerde te brengen. Ze had veel uitgesproken meningen die lang niet door iedereen werden begrepen maar ook in onze tijd verrassend modern overkomen. Zij kon onder meer heerlijk en heel gezond koken. Daarover heeft ze ook een boek uitgebracht. Ze leefde als een echte ster en trad jarenlang overal in de wereld op.

De laatste jaren van haar leven bracht ze echter eenzaam door in Parijs en uiteindelijk werd ze begraven in Berlijn. Ze wilde haar sterrenglans geen afbreuk doen door als zich oudere vrouw aan de wereld te presenteren. Haar trouw aan wat zij jarenlang heeft betekend voor velen is aandoenlijk en tegelijk ook verdrietig voor haar leven als zichzelf zonder masker of spel. Haar strenge zelfdiscipline gunde haar geen bevrijde oude dag.

Marlene Dietrich werd geboren in 1901. Er is lang onduidelijkheid geweest over haar precieze geboortedatum. Marlene beweerde namelijk zelf dat ze in 1904 geboren was. Dit heeft dan ook een lange tijd in haar paspoort gestaan.

Haar carrière van Marlene Dietrich begon in Berlijn. Ze werd daar bekend dankzij haar rol in de film der Blaue Engel. Hierna kreeg ze meerdere rollen aangeboden. Rond 1930 verhuisde Marlene naar Amerika waar ze verder ging met het opbouwen van haar carrière. Toen de oorlog uitbrak vroeg Hitler haar om terug te komen naar Duitsland, zodat ze reclame kon maken voor Duitsland en het Duitse volk op kon vrolijken. Marlene weigerde echter.

In plaats daarvan besloot ze het Amerikaanse leger te gaan steunen aan het front. Ze ging mee met de soldaten en zong voor ze. Hierdoor was ze erg geliefd in Amerika. Voor haar hulp en moed tijdens de Tweede Wereldoorlog kreeg ze een onderscheiding van de Amerikaanse regering.

Marlene Dietrich was bekend omdat ze een internationale actrice en zangeres was, maar was daarnaast ook een sekssymbool. Niet alleen alle normale burgers vielen als een blok voor haar, ook beroemdheden stonden voor haar in de rij. Marlene Dietrich had onder andere een relatie met president Kennedy en filmster Jean Gabin.
De laatste jaren van haar leven bracht Marlene Dietrich dus heel eenzaam door in Parijs. Ze wilde dat de mensen haar zouden herinneren als hoe ze was geweest, als een toverachtige mooie schoonheid en niet als een rimpelige en gebogen oude vrouw. Daarom sloot ze zichzelf op in haar appartement en ontving geen bezoek meer.

Alle kleding etc. van Marlene Dietrich werden opgeslagen in het filmmuseum in Berlijn. Een deel van haar collectie is hier te bewonderen. Een nog veel groter deel ligt opgeslagen in tientallen kasten en lades.

De bekende schilder Hayo Sol beschouwt zichzelf in ieder geval als de gelukkige die dit bijzondere item: de door Marlene Dietrich mede ontworpen en gedragen gouden schoenen aan zijn collectie kon toevoegen.