• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Circuit Zandvoort finaleraces: met méér dan 12.000 pk

  ZANDVOORT - Op 7 en 8 oktober worden de Finaleraces verreden op Circuit Zandvoort. Bij dit GRATIS te bezoeken evenement wordt het publiek getrakteerd op een heerlijke mix van snelle en keiharde truckraces met meer dan 12.000 pk. Wedstrijden met uitdagende toerwagens en GT’s, een vol veld klassieke Formulewagens en ook volop strijd tussen historische beauty’s als Porsche 911, Shelby Cobra en Chevron B16.

Naast de gevarieerde line-up van raceseries kunnen bezoekers ook kiezen voor een exclusieve Paddockkaart. Zij krijgen dan toegang tot de overdekte hoofdtribune én kunnen dichtbij de verschillende raceteams kijken, waarvan eenmaal per dag tijdens een bijzondere Grid Walk. Bernie’s Bar & Kitchen is op beide dagen dé locatie voor verzorging van de inwendige mens, van ontbijt en lunch tot diner en ook voor een hapje of drankje tussendoor, dit alles met uniek uitzicht op de pitstraat en Tarzanbocht.

Een opvallende verschijning bij de Finaleraces is het Dutch Truck Racing Championship. Zoals de naam al doet vermoeden, maken de racewagens even plaats voor een sterk startveld vol zware, maar zeer krachtige racetrucks. Contact tussen de racetrucks wordt niet geschuwd en het blijft een meer dan indrukwekkend beeld wanneer een startveld van in totaal meer dan 12.000 pk richting de Tarzanbocht dendert.

Heinz-Werner Lenz (Mercedes-Benz) hoopt tijdens de Finaleraces zijn laatste slag te slaan op weg naar de kampioenstitel, terwijl zijn zoon Sasha Lenz als officieel EK-racer ook op Zandvoort komt meestrijden. Geduchte tegenstanders zijn Cees Zandbergen (Scania T124), Erwin Kleinnagelvoort (Scania R124) en Marco Donk (Volvo). Op de voorlopige deelnemerslijst staan inmiddels al dertien racetrucks, met kans op uitbreiding naar maar liefst zestien racetrucks!

Ook de Nederlandse serie genaamd STWC is van de partij. De STWC (Super ToerWagen Cup) komt met een interessant startveld naar Circuit Zandvoort. De serie biedt een platform voor coureurs die strijden op competitief niveau, met sportiviteit hoog in het vaandel. De STWC staat open voor alle toerwagens, GT’s en geselecteerde silhouettes. Twee wedstrijden van elk vijftig minuten, inclusief verplichte pitstop, staan op het programma voor deze raceklasse.

Ook voor de liefhebbers van wedstrijden met klassieke raceauto’s is er veel te beleven. Zo komt de Historic Monoposto Racing serie in actie met snelle Formule 3, Formule Ford 2000 en Formule Vee's uit de jaren '70 en '80. Twee races zullen worden verreden door het grote veld vol formulewagens.

Een serie die nog niet eerder in actie kwam in het programma van de Finaleraces is de internationale ProtoChamp Series. Aan de start verschijnen verschillende sportwagens en prototypes, variërend van snelle racers als de Ferrari F430 en Chevron B16, tot uitdagende klassiekers als Mercedes-Benz E190 Evolution, Porsche 911 Turbo en Shelby Cobra 427 Special.

Tevens vormen de Finaleraces het toneel van de seizoensafsluiting van het Interstate HARC ’82-’90 kampioenschap. Het startveld vormt een terugblik op de periode van de Groep A en N toerwagens zoals de BMW M3 en 325i en Ford Sierra, maar ook merkencup-racers, zoals de Toyota Starlet, Mazda MX-5 en Volvo 360.

De toegang tot het tuinterrein is gratis.

FOTO: CHRIS SCHOTANUS