• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Film Brigsby Bear: berengezellig en thuislijk gestoord

  Brigsby Bear is een aangenaam gestoorde film uit 2017. Hij gaat over James: een slimme en gevoelige jongeman die in een eenzaam huis woont waar hij als gestolen baby heen werd gesmokkeld. Zijn omgeving is saai en afgesloten op de fantasieserie Brigsby Bear na die zijn 'vader' met ouderwetse technieken speciaal voor hem maakt. Verder houden zijn ouders hem afgesloten van de buitenwereld. In de film zien we de acteur Mark Hamill als de vader van James. Hij maakt de avonturen van Brigsby Bear die qua leeftijd samen met James opgroeit. 

Door de jaren heen worden de avonturen van Brigsby Bear en de Sunsnatcher steeds complexer maar doordat James afgeschermd van de buitenwereld leeft blijft hij voor zijn leeftijd naïef, mede doordat zijn ouders hem raar benaderen. Op een bepaald moment wordt hij terug ontdekt door de FBI en komt hij bij zijn echte ouders terecht. Dan staat zijn hele leven op z'n kop en komt hij in een chaotische werveling van ontdekkingen terecht.

Het scenario beschrijft op een leuke manier hoe James in zijn nieuwe wereld met onbekende zaken kennis maakt en daarmee moet leren omgaan. Het scenario werd geschreven door Kyle Mooney en Kevin Costello. Mooney vertolkt ook de hoofdrol. De film wordt geregisseerd door Dave McCary. Zij zijn alledrie jeugdvrienden die met elkaar op de middelbare school in dezelfde klas zaten. Zij wilden toen al een programma samen maken en bleken ook best talentvol. Met het maken van deze gekke grappige film gingen zij terug naar hun eigen jeugdjaren toen VHS nog een tof medium was.

Hoofdpersoon James uit de film blijkt geobsedeerd door de onschuldige en soms onnozele Brigsby Bear die (toen hij nog opgesloten was) voor hem een hoogtepunt vormde. Familie en vrienden zijn bezorgd over deze obsessie. Maar juist door in de film de nieuwe verteller van Brigsby Bear te worden, in plaats van gewoon een kijker te zijn, weet James eindelijk dat hij met zijn ongewone jeugd en leven ook recht heeft op een eigen plek in de wereld.

Brigsby is zijn baken van veiligheid. Net als mensen uit verre landen ook elders graag de gerechten uit hun jeugd eten is het verfrissend om daar in je gedachten af en toe naar terug te gaan. Wie die speelsheid mist heeft kennelijk geen vrolijke herinneringen aan vroeger.

Het is niet gebruikelijk vanuit je volwassen communicatie te stappen. Men geeft nu eenmaal de voorkeur aan gewichtig gedrag en meta-communicatie. Maar het kunnen begrijpen dat een beer, pop, sieraad of boek of ander voorwerp van vroeger veel voor jou blijft betekenen geeft niet alleen een aangename terugblik naar vroeger maar laat ook allerlei verrassende herinneringen terugkomen die je anders bijna vergeten was.

( Sorry... Persoonlijk ben ik een berengek en dol op bepaalde oude boeken, voorwerpen en verhalen. Daarom moest ik hier gewoon even langer over uitweiden.) De film Brigsby Bear is echt iets voor mensen die ook om kleine dingen kunnen geven en niet de hele dag met zo'n verschrikkelijke attitude rondlopen. (Geef ons lucht alsjeblieft!) Je kunt gezellig lachen met deze film.

Als je superspanning en ongelooflijke toestanden wilt meemaken met griezelige engerds: ga dan niet. Als je wel lekker relaxed een gezellige middag of avondje wil doorbrengen is de film met die gekke onbeholpen beer absoluut aan te bevelen.

Film: Brigsby Bear wordt in de bioscoop verwacht op 19 okt 2017