• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Boek: Halszaak door Boris O. Dittrich

  AMSTERDAM - De nieuwe thriller van Boris O. Dittrich werd gepresenteerd in het Betty Asfalt Complex tijdens een door veel thriller-fans druk bezocht event. Diverse rechters, politiemensen en rechercheurs reserveerden eveneens graag hun kostbare vrijetijd om als eerste kennis te nemen van de nieuwe politiethriller 'Halszaak'van een auteur die met kennis van zaken over hun vak kan schrijven.

D66-Kamerlid Vera Bergkamp accepteerde met kennelijk genoegen het eerste exemplaar van Halszaak door Boris O. Dittrich die vooraf meldde dat drie vrouwen veel voor hem betekend hebben bij het schrijven van het boek. Daaronder nam zijn moeder een prominente plaats in omdat zij hem hielp bij het vinden van ongelooflijke nieuwe wendingen in het verhaal!

Boris O. Dittrich werkte als advocaat in Amsterdam, als rechter in Alkmaar en was jarenlang Tweede Kamerlid en fractievoorzitter van D66. Als je op zoveel terreinen ervaring hebt opgedaan komt dat goed te pas bij het schrijven van een -in dit geval- psychologische politie-thriller. Dit is zijn vierde boek. Terwijl in zijn vorige boek W.O.L.F. een stel bandieterige mannen en een intelligente mannelijke waarnemer de hoofdrol hebben, koos hij er nu voor vanuit het perspectief van een vrouwelijke rechercheur zijn verhaal te vertellen.

'Halszaak' speelt zich af in Amsterdam op verschillende terloops beschreven herkenbare locaties rond rechercheur Maya Oliphant. Zij wordt voor bepaalde onderzoeken uitgeleend aan de Rijksrecherche. Door de bezuinigingen krijgt deze kundige inspecteur echter veel te weinig tijd om haar werk goed te doen.
Als lesbische vrouw met veel zelfrespect voelt zij zich door dat tijdgebrek zeer opgelaten. Als haar weer een zaak wordt toegeschoven rond een zwerver die in een ruzie verzeild raakt en bij een arrestatie door de politie in coma raakt vraagt zij zich af: "Was hier sprake van een foute nekklem?"

Zij kan het niet uitstaan dat zij onvoldoende tijd krijgt voor grondig onderzoek maar gelukkig besluit haar vrouw - die vroeger zelf bij de politie werkte- haar te helpen.
De politieman die zij aangaande zijn gedrag bij de arrestatie moet ondervragen komt zelf echter ook bijna om in het werk. Hij staat 100% voor zijn verantwoordelijkheid en toont weinig begrip voor het onderzoek door een vrouwelijke rijksrechecheur die lesbisch is.

Zonder meer wordt hij daardoor zijns inziens onterecht voor de leeuwinnen gegooid. Hoe moet een man dat verwerken? Want dit is geen snelle scéne uit een feelgood-tv film maar een oer-gevecht tussen krachten uit oude en nieuwe werelden.

De auteur laat op verschillende manieren zien hoe haarfijn de grens is in een situatie waarbij botte angst door vooroordeel en de noodzaak tot begrip en samenwerking met elkaar strijden. Het vraagt veel diplomatie en nogal wat vertrapte eigenwaarde wegslikken om elkaars rechten te erkennen.

Met de zaak van de zwerver is heel wat aan de hand. En waar ging het uiteindelijk om? Het verhaal verrast steeds opnieuw. De zaak loopt zeer uit de hand. De schrijver laat ook zien hoe diep rechercheur Maya Oliphant door allerlei onvoorziene gevolgen van de situatie wordt gekwetst. Je leert begrip op te brengen voor de vele opofferingen die het politiewerk vaak met zich meebrengt.

De figuur van Maya Oliphant is trouwens gebaseerd op de ervaringen van rechercheur Marja Lust (identieke tweelingzus van Ellie Lust: politiewoordvoerster) waarmee de auteur al vanaf zijn studententijd goed bevriend is.

"Halszaak" is een boek wat je lang bijblijft omdat er ook zo'n verschil wordt getoond tussen mensen die al dan niet terecht kwaad over iets zijn en mensen die leven met een diepe haat en het leven van anderen daarmee willen doordringen. De schablonen van deze extreme visies komen in elke cultuur en tijd voor en moeten nu eenmaal gezien worden. Gezien en bemiddeld of -als het niet anders kan- worden bestraft. Boris O. Dietrich laat ons in 'Halszaak'zien dat dit onontkoombaar is.

De auteur publiceerde eerder de thrillers Moord en brand, De waarheid liegen en W.O.L.F. die enthousiast werden ontvangen. De zaken die in Halszaak worden aangehaald, zijn gebaseerd op waargebeurde zaken. Het boek 'Halszaak' is spannend en helemaal van deze tijd.
Boek: 'Halszaak'
Auteur: Boris O. Dittrich
Uitgeverij Cargo

FOTO BOEKCOVER: ED VAN RIJSWIJK