• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Boek: Wonderlijke binnenwereld (behulpzaam bij herfstdepressie)

  In deze mooie tijd vol herfstkleuren en overal goudachtig vallende bladeren met hier en daar nog wat heerlijke zonneschijn moeten wij toch vaak opstaan bij donkere ochtendluchten en ons naar buiten haasten tijdens een totaal verwarrende temperatuur. Dat geeft soms vage of vreemde gevoelens. Na een mooie zomer moeten we overschakelen en soms voelen mensen zich daar niet zo goed bij. Of worden onzeker.

Als je in je persoonlijke kennissenkring nogal wat zwaar op de handse figuren hebt kan je in zulke ogenblikken je borst nat maken voor al hun ontboezemingen. Waar komt dat toch door? Het stormt en regent nog niet en iedereen kan zoveel leuke dingen beleven. Dat kan ook in de winter straks maar ja, we willen de zomer niet kwijt. En waarom reageren we nu zo overdreven zwaar op een heel natuurlijk patroon? Voor wie het wil weten: het zit in je binnenwereld.

Dat geldt net zo goed voor volwassenen als voor kinderen dat je soms overvallen lijkt te worden door zo'n stemming die je helemaal 'lam' lijkt te leggen. Geen grein energie meer en alles zie je somber in. Het helpt dan ook niet om dan de hele dag taartjes en chocola te gaan eten. Misschien even maar daarna niet meer.
Waarom hebben kinderen dan geen zin om hun huiswerk te doen en verkondigen volwassenen soms dat ze ziek zijn en niet aan het werk gaan? En dan dat geruzie van iedereen soms over ... doorgaans niets.

Dan dames en heren en slimme jongeren moeten wij aan de slag met Acceptatie en Commitment Therapie. Niet schrikken. Het is een lees- en doeboek voor kinderen en jongeren. De binnenwereld is alles wat er van binnen gebeurt: gedachten, gevoelens, lichamelijke sensaties, beelden, muziek, herinneringen, fantasieën en het Ik. Onze gedachten en gevoelens hebben veel invloed op ons gedrag en de keuzes die we maken. Ze bepalen daardoor voor een groot deel ons leven.

Soms zit die binnenwereld ons in de weg. Dan hebben we nare gedachten en nare gevoelens en verliezen we de controle over ons gedrag. Ga me niet vertellen dat jij dat nooit meemaakt want iedereen komt tijdens de tocht heuvels, valkuilen en zelfs hoge bergen tegen.

In dit boek wordt uitgelegd wat er in je binnenwereld gebeurt en hoe dat werkt. Je leert daarmee je gedachten en gevoelens beter te begrijpen en je leert er woorden aan te geven, waardoor je er makkelijker over kan praten.

Naast informatie en voorbeelden vind je veel praktische oefeningen om mee aan de slag te gaan. Je wordt aan het denken gezet over wie je wilt zijn en wat je belangrijk vindt in jouw leven. Het geeft je een soort van technisch kunnen om jezelf op donkere momenten beter te besturen. Het is dus persé NIET zielepotig maar juist heel handig om dat soort dingen zelf te leren en te weten.

Dit boek is geschreven voor kinderen en jongeren en voor de mensen om hen heen. De rode draad in het boek is de Acceptatie en Commitment Therapie (ACT), een nieuwe therapievorm waarvan de leertheorie (onder andere Cognitieve Gedragstherapie) en recent onderzoek naar gedachten en taal de basis vormen.

Boek: Wonderlijke binnenwereld
Auteur: Maaike Steeman
(Het boek 'Wonderlijke binnenwereld' verscheen eerder onder de titel 'Denken, voelen, doen')
Uitgeverij SWP