• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Je krijgt straks wel verlof om adem te halen

  Dit is de komst van de drukke kadootjestijd waarin uitgevers allemaal mooie boeken tevoorschijn toveren. Op de redactie worden indrukwekkende inzichten in boekvorm aangeleverd over hoe de wereldpolitiek in elkaar zit en over hoe je het best kunt bewegen. Maar vooral ook veel kleurrijke boeken met foto's van allerlei makkelijke manieren om heerlijke pannekoeken te bakken. Wij willen er direct van proeven...

Een hartverwarmende scéne van een moeder die koekjes bakt met haar kinderen... Is het niet een tikkeltje terug naar 1950? Het is wel een relaxmomentje wat mensen zich later nog lang zullen blijven herinneren.

Mensen vallen ondertussen flauw van het keiharde werken in andere minder welvoorziene werelddelen waar werkers aan de lopende band dag en nacht ploeteren om ons voordelig allerlei artikelen te kunnen verkopen. Dat verschil met bewoners van ons land is wel heel erg groot.

In ons land zijn we in het algemeen zorgzaam ingesteld alhoewel er zich ook situaties voordoen waarin we moeten erkennen dat we tekort schieten. Je hebt mensen die daardoor of om andere redenen weinig contacten hebben maar gelukkig nog wel hun boodschappen doen. En voor wie de deur niet uitkan wordt er thuis bezorgd.

Maar nu kan er eveneens een situatie voorkomen waarbij niemand de deur meer uithoeft net als in een beroemde thriller waarin de hoofdpersoon (zij is een raadselachtig en knappe kruispuzzles ontwerpende blondine) toch met niemand meer spreekt en thuis werkt. Boodschappen in de gang graag en geld wordt overgeschreven. Een zeer geïsoleerd leven. Hoe zoiets kan ontstaan?

Vooropgesteld kan worden dat wij het heus weten te waarderen dat mensen hun tijd op hun eigen zelfgekozen manier willen besteden. Maar wat brengt de toekomst voor veel mensen nu Deliveroo in Engeland al het Plus-abonnement op de markt brengt? Wat dat inhoudt? 

Voor een vast bedrag per maand kunnen abonnees in Engeland dan zo vaak maaltijden bestellen als ze willen zonder dat er nog bezorgkosten worden gerekend. Ze maken daarvoor bij Deliveroo vast fantastische maaltijden. Ze hebben inmiddels ook al kantoren in Parijs, Melbourne en Hong Kong, om er een paar te noemen. "Samen met een geweldig hoofdkantoor in het midden van Londen," zeggen ze zelf. Dat klinkt goed.

Maar wat minder is toch: "We willen de manier waarop mensen eten veranderen. Dat is ambitieus, maar dat zijn wij ook! " O jee... Dat abonnement zal ook wel in Nederland verschijnen. Straks hoeven veel mensen dus helemaal geen boodschappen meer te doen. Het HOEFT niet meer. Dan kan je rustig de hele dag eenzaam op de bank blijven zitten. Het enige wat wel MOET is natuurlijk ademhalen. Dat betekent weinig goeds voor je lichaamsconditie en je contacten.

Misschien hebben daarom zoveel mensen hoofdzakelijk een leven op Facebook en Twitter. De hele dag en overal op je telefoon turen. In plaats van een ander mens echt aankijken en ermee spreken. Daar komt nog bij dat de computers steeds verder zijn met hun 'selflearning' kunstmatige intelligentie en straks heel veel werk van ons overnemen. Misschien doen computers allerlei dingen dan zelfs ook beter en wordt ons verboden bepaalde werkzaamheden te verrichten. Straks wordt het mogen werken nog een gunst die tegen betaling aan ons kan worden verleend. Voor de rest mag je op de bank blijven zitten en ademhalen zo lang het duurt. Als je je tenminste elk initiatief uit handen laat nemen.

Er wordt dubbel en dwars op gerekend dat die bekende gemakzucht van ons toch alles overneemt. Het is een kwestie van wennen maar dat gaat snel genoeg. De markt ziet het al helemaal zitten. Deliveroo haalde afgelopen vier jaar ruim 850 miljoen dollar venture capital op om zijn acitviteiten en groei te financieren.
De laatste ronde dateert van september 2017. Daarin werd 385 miljoen opgehaald.

Misschien heb ik daarom ook wel nooit een zitbank willen hebben. Ook al zijn ze nog zo mooi. Ze zijn gevaarlijk voor je energie. Je gaat er veel te lekker op zitten en je staat nagenoeg niet meer op.

PHIA BARUCH: ...GÉÉN ZITBANK ALSJEBLIEFT... 

FOTO: CONCHITA VAN ROOIJ