• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

De Zandvoort 500 vormde de aftrap

  ZANDVOORT - Finlay Hutchison en Bernhard ten Brinke hebben op Circuit Zandvoort in hun Equipe Verschuur Renault RS01 de Zandvoort 500 op hun naam geschreven. Door de regenbuien kende de eerste wedstrijd van het Winter Endurance Kampioenschap 2017-2018 een spectaculair verloop met veel pitstops en diverse wisselingen aan de kop.

De tweede plaats in de wedstrijd en in Divisie I was voor Frits van Eerd en Nigel Melker met de snelle Racing Team Nederland Ligier LMP3. Op een vierde plaats algemeen ging de winst in de Divisie II naar de equipe Henri Zumbrink/Mark van der Aa, op korte afstand gevolgd door Dennis de Borst en Pim van Riet. De bekers werden uitgereikt bij de nieuwe Podium Celebration in Bernie’s Bar & Kitchen op Circuit Zandvoort.

De Zandvoort 500 op Circuit Zandvoort vormde de aftrap van het drie races tellende Winter Endurance Kampioenschap 2017-2018. Met name de hoogste klasse, de Divisie I, kende met elf snelle en spectaculaire bolides als de Ligier LMP3, Pumaxs, Renault RS01, Radical en diverse Porsches een zeer sterke bezetting. In de onder droge omstandigheden verreden kwalificatie was het zoals verwacht de Ligier LMP3 van Frits van Eerd en Nigel Melker die de snelste tijd op de klokken zette, gevolgd door de equipe Finlay Hutchison/Bernhard ten Brinke met de Renault RS01 en Henk Thuis/Donald Molenaar in de fraaie Pumaxs.

In de Divisie II snelden Dennis de Borst en Pim van Riet met de SEAT Leon TCR op een negende plaats algemeen naar de eerste positie

De uiteindelijk vier uur durende Zandvoort 500 kende mede door de zeer wisselende weersomstandigheden een spectaculair verloop met diverse prominente uitvallers. Het begon al bij de start, want terwijl het veld op slicks stond, begon het te regenen. Op het moment dat diverse equipes direct de pits opzochten, pakte de gok van David en Olivier Hart om op regenbanden te beginnen goed uit waardoor deze Porsche-equipe de leiding nam. De buien die elkaar gedurende de eerste uren van de wedstrijd frequent opvolgden, zorgden voor vele pitstops en de nodige positiewisselingen aan de kop.

Achtereenvolgens waren het Van Eerd/Melker en Hutchison/Ten Brinke die de leiding in handen hadden, terwijl ook de Radical van Bob Herber en Bas Schouten geruime tijd om de podiumposities meestreed. In het laatste uur van de wedstrijd, toen de baan nat bleef, was het de Equipe Verschuur Renault RS01 van Hutchison/Ten Brinke die het heft in handen nam en de winst naar zich toetrok, gevolgd door Van Eerd/Melker. Vader en zoon David en Olivier Hart maakten het podium compleet.

In Divisie II was de gehele wedstrijd een fraaie strijd om de leiding gaande tussen De Borst/Van Riet en Henry Zumbrink/Mark van der Aa. In eerste instantie leek de winst te gaan naar de SEAT Leon TCR van De Borst/Van Riet, maar in het laatste uur van de race wisten Zumbrink/Van der Aa met hun BMW M4 GTR de leiders te achterhalen, de eerste plaats over te nemen en op een keurige vierde plaats algemeen de winst voor zich op te eisen.

Het verschil aan de finish tussen de nummers één en twee bedroeg uiteindelijk slechts 17 seconden. Achter De Borst/Van Riet legde de equipe Martin Huisman/Tuinis van der Grift met de SEAT Leon Cup beslag op de derde podiumpositie.

In Divisie III werd het veld in eerste instantie aangevoerd door Lucas Groeneveld/Dillon Koster met de Renault Clio IV Cup. Naar mate de race vorderde kwam de equipe Peter Altevogt/Loek Hartog sterk opzetten, om na vier uur racen met hun Clio IV Cup ook de winst voor zich op te eisen. Achter Groeneveld en Koster pakten Jan Schouten en Ton Vink met hun BMW 330D de derde plaats in Divisie III.

Divisie IV werd een prooi van de in hun klasse van pole position vertrokken BMW E36 van Frank Pol/Dick Warmerdam/Michael Schuurman/Guus de Koster, op ruime afstand gevolgd door Estella van de Wiel/John Hooft/Huub Donkers met hun BMW 325 E46.

Het Winter Endurance Kampioenschap 2017 – 2018 wordt vervolgd met de Nieuwjaarsrace. Deze wedstrijd, die deels in het donker wordt verreden, staat voor zaterdag 6 januari 2018 op de kalender van Circuit Zandvoort.

FOTO: CHRIS SCHOTANUS