• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Prijs om overleden SP-fotograaf Paul Peters (62) te eren

  Paul Peters, sinds jaar en dag de fotograaf van de SP, is maandag overleden aan kanker. Peters was binnen de SP een van de mannen van het eerste uur. De partij was dan ook al maanden bezig met het opzetten van een jaarlijkse prijs als eerbetoon: de Paul Peters Fotoprijs voor sociaal geëngageerde fotografie. Die prijs zal volgend jaar voor het eerst worden uitgereikt, tijdens de uitreiking van de Zilveren Camera.

De fotograaf heeft volgens het opgerichte Paul Peters Fonds vanaf de oprichting van de Socialistische Partij, begin jaren zeventig van de vorige eeuw, “een maatschappelijke ontwikkeling vastgelegd met foto’s die onrecht aan de kaak stellen, die betrokkenheid en verzet in beeld brengen, die een beroep doen op solidariteit en medemenselijkheid en waaruit hoop op een betere toekomst spreekt.

Door trouw te blijven aan het genre van de sociaal geëngageerde fotografie heeft Peters een belangrijke bijdrage geleverd aan de geschiedschrijving in het algemeen en die van de SP in het bijzonder”.

Om qua organisatie van de prijs niet opnieuw het wiel uit te hoeven vinden ging het fonds kijken naar mogelijke samenwerkingen. Het Paul Peters Fonds kwam al snel bij de Zilveren Camera uit, omdat veel werk dat wordt ingezonden voor de Zilveren Camera al onder de noemer sociale fotografie valt. Het zijn foto’s die vaak worden ingezonden in de categorie Documentaire, zegt Marcel Molle, bestuursvoorzitter van Stichting Zilveren Camera. Hij is blij met de prijs. “De prijs voor sociale fotografie past heel goed in het streven van onze stichting en onze prijs, om te verbreden naar meer dan alleen een eenmalige hoogtepunt per jaar.”

De nieuwe prijs wordt overigens geen nieuwe categorie bij de Zilveren Camera. Dat maakt volgens Molle “de spoeling voor de categorie Documentaire misschien wat dun”. Afgesproken is dat de SP in een vroeg stadium zal aanschuiven bij de jurering van de foto’s en daar zelf een keuze maakt wie de prijs voor sociale fotografie wint. “Ze bemoeien zich niet met de jurering van de Zilveren Camera”, stelt Molle uitdrukkelijk.

Andersom heeft Zilveren Camera ook geen invloed op de SP-prijs. Daar is overigens een geldprijs van 2.500 euro aan verbonden en een opdracht ter waarde van 2.500 euro. Dus wie inzend voor de Zilveren Camera kan ook kans maken op de Paul Peters Fotoprijs. In aanmerking komen series en / of reportages die bestaan uit minimaal vijf foto’s alsmede een toelichting op het onderwerp van de reportage van maximaal 200 woorden.

De jury voor de Paul Peters Fotoprijs bestaat uit Zilveren Camera winnaars Joost van den Broek (2007), Cigdem Yuksel (2016), beeldredacteur van de Volkskrant Theo Audenaerd, Henk Wildschut (winnaar Kees Scherer Prijs voor beste Nederlandse fotoboek) en fotograaf Ruud Rogier.

Inzenden kan overigens vanaf 1 december tot en met 31 december 2017 via de website van de Zilveren Camera.