• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Boek: 'Rebible' van founder magazine Happinez

  Het nieuwe boek Rebible met als auteur Inez van Oord, founder magazine Happinez, verschijnt in de dagen voor Kerst. Gekozen als beste tijd voor een uitgave van Rebible. Hoe komt het dat we Boeddha omarmen als een teddybeer en de verhalen uit de Bijbel links laten liggen? Die vraag nestelde zich in de gedachten van Inez van Oord (founder van het met veel interesse gelezen magazine Happinez).

In Rebible krijgen de oeroude verhalen een nieuwe betekenis! Inspirerend voor iedereen die zich afvraagt: hoe zat dat ook alweer met Eva, Mozes, Noach en Jezus in de kribbe? Heb ik daar nog iets aan in deze tijd? Op die vraag geeft dit boek antwoord. Daar kun je het mee eens zijn of niet maar het is in ieder geval een spirituele wijze van kijken naar verhalen die op een naieve wijze ons trachten te inspireren.

In 'Rebible' geeft Inez van Oord een nieuwe manier om naar de verhalen te kijken die in de Bijbel worden verteld. Verhalen als Jezus liep over water, Eva at een appel, Mozes ging de berg op en smeet later kwaad de stenen tafelen neer omdat het volk een gouden kalf aanbad. Sommige mensen kennen deze verhalen vanuit hun jeugd en zij zijn de wondersprookjes die ons het traditionele geloof beter helpen te begrijpen.

Het zijn veelal symboolverhalen met veel verschillende lagen die soms een diepere betekenis voor ons leven blijken te hebben. Er zijn vele tijdperken overheen gegaan waarin situaties in de levens van mensen konden worden getoetst aan sommige van die verhalen. Is er een nieuwe manier om de Bijbel te lezen, naar deze verhalen te luisteren, passend in deze tijd zodat ze weer gaan spreken?

Inez vraagt het haar broer Jos, theoloog. Dit boek is het verslag van haar zoektocht naar deze vergeten verhalen, die voortaan op een andere manier inspireren.
Inez werkt samen met acteur Arnold Gelderman, de man met de mooiste stem van Nederland, zo bekend geworden door o.a. alle Disney-films . Hij vindt het geweldig leuk om korte rebible stukjes voor te lezen en tot leven te brengen.

Ook heeft Raphael Hermans aan het boek meegewerkt, de kleinzoon van Toon, die net als zijn opa eigenzinnig is en een bijzondere kijk heeft op illustratieve art.

Boek: Rebible Ontdekking van vergeten verhalen
Auteur: Inez van Oord
Uitgave KOSMOS
Verschijnt 12 dec. ook als e-book