• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

IJsland 'most gender-equal country’ ter wereld

  DEN HAAG - Tijdens de Haagse viering van Internationale Vrouwendag vierden ruim 800 bezoekers de emancipatie in World Forum The Hague. Antoinette Mutesa is de winnaar van de Kartiniprijs. De oprichter van Women’s Initiative Network kreeg de gemeentelijke emancipatieprijs overhandigd door Gerben Hagenaars. Hij is directeur Zorg, Maatschappelijke Coöperatie en Ondersteuning (ZMCO) van de gemeente Den Haag.

De viering van Internationale Vrouwen in het World Forum begon met de besloten uitreiking van de Parels van de Stad. Burgemeester Pauline Krikke zette hierbij veertien vrijwilligers in het zonnetje voor hun inzet voor de emancipatie van vrouwen in Den Haag. Petra Stienen, arabiste, publiciste en politica opende vervolgens het openbare programma officieel.

Mw. Bergdís Ellertsdóttir, de ambassadeur van IJsland, kwam in een interview aan het woord over het feit dat IJsland al negen keer op rij is verkozen tot ‘most gender-equal country’ ter wereld. Gedurende de hele middag konden bezoekers gratis toegankelijke workshops, inspiratiesessies en voorstellingen bijwonen rond de emancipatie van de vrouw.  

Zo waren er fysieke weerbaarheidstrainingen, workshops op het gebied van columns schrijven, massage, kleurenanalyses, persoonlijke ontwikkeling, een quiz en verschillende discussiepanels.

De Kartiniprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een organisatie of persoon die op bijzondere wijze bijdraagt aan gelijkwaardige positie en participatie van vrouwen en mannen in Den Haag. Het klinkt ongelooflijk goed maar Antoinette Mutesa woont pas negen jaar in Nederland. Zij heeft zich in die tijd echter op bijzondere wijze ingezet voor emancipatie.

Zo richtte zij in 2009 het Women’s Initiative Network op, een netwerk van vrouwen die elkaar helpen elkaars leefomstandigheden te verbeteren, zowel hier in Nederland als in de landen van herkomst. Ook is ze de initiatiefnemer van Arbre a Palabre, een coöperatie en broedplaats, die vrouwen stimuleert en begeleidt op het gebied van werkgelegenheid en ondernemerschap.

Antoinette Mutesa : ‘Dit is de mooiste prijs die ik mij kan wensen. Met het winnen van deze emancipatieprijs in de stad van vrede en recht, kan ik het samenkomen van vrouwen uit allerlei landen verder in beweging zetten.’ Zij Mutesa ontving een aandenken en een bedrag van €2.500. De andere genomineerden, Deborah Cameron en Marisol van der Linden, kregen een eervolle vermelding. Met de uitreiking van de prijs werd de feestelijke dag afgesloten.

De jaarlijkse viering van Internationale Vrouwendag is een initiatief van de Gemeente Den Haag in samenwerking met Stichting Sarita, PEP Den Haag, Stichting Kaabassi, COC Haaglanden en Stichting Yasmin. Het dit jaar gekozen thema Stronger Together stimuleert en inspireert vrouwen uit alle lagen van de Haagse bevolking om elkaar te helpen ambities te verwezenlijken en verworven rechten en vrijheden te delen met andere vrouwen.

FOTO: VALERIE KUYPERS

... INTERNATIONALE VROUWENDAG IN DEN HAAG INSPIREERT VROUWEN ELKAAR TE HELPEN AMBITIES TE VERWEZENLIJKEN...