• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Eigenzinnige Ted Noten in Museum aan het Vrijthof

  Ted Noten behoort tot een van de meest eigenzinnige kunstenaars van dit moment. Zijn autonome werk is veelvuldig bekroond en opgenomen in de collecties van een groot aantal musea, waaronder het Metropolitan Museum of Art in New York, Los Angeles County Museum of Art, Victoria and Albert Museum in Londen.

En in ons land in het Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch en Stedelijk Museum Amsterdam. In 2012 werd hij door Stichting Kunstweek uitgeroepen tot Kunstenaar van het jaar. Hij is een bijzondere kunstenaar die shockeert. Je moet er wel tegen kunnen... Wat zien we bijvoorbeeld hier?

Dit is een zeer ongewoon mensenhoofd of masker. Het zegt veel meer... Het drukt een niet of wel aanwezigheid of verwachting uit. Het doet sterk denken aan een uitspraak van Albert Einstein, de man die op een heel andere maar buitengewoon knappe wijze kon nadenken. Deze visionair zou direct doorzien wat dit beeld van Ted Noten uitdrukt.

Einstein zei ooit: "I fear the day that technology will surpass our human interaction. The world will have a generation of idiots." Na dit veelzeggende wat pessimistische commentaar op de huidige situatie in een wereld die toen nog lang niet bestond... terug naar de creatieve wereld van Ted Noten.

Wereldwijd hebben zijn doorschijnende acrylaat tassen – vaak met materialen van luxe merken als Louis Vuitton en Prada, waarin dieren, juwelen, cocaïne en wapens zijn ingesloten – verzamelaars verleid, autoriteiten verward, collega’s geïnspireerd en studenten uitgedaagd. Schoonheid en geweld, perfectie en verval. Met zijn werk mengt Ted Noten de taal van de straat met de strenge marsorde van de catwalk.

Noten weet ze in zijn oeuvre te verbinden, waarbij hij zowel de aantrekkingskracht als de hypocrisie van het museum, de mode of de burgerlijke moraal weet bloot te leggen. Onveranderd stelt hij met zijn ontwerpen vragen over conventie en gewenning; over het vanzelfsprekende en het ongebruikelijke.

Hij werd in 1956 in Swalmen in Limburg geboren. En Museum aan het Vrijthof in Maastricht verwelkomt in 2018 kunstenaar en ontwerper Ted Noten. Met de overzichtstentoonstelling 'TED' laat het museum de veelzijdigheid van de kunstenaar zien. Tassen, sieraden, 3D-geprinte objecten, maar ook installaties, projecties en fotografie.

De tentoonstelling 'TED' geeft het publiek de mogelijkheid om een rondgang te maken door het creatieve brein van kunstenaar Ted Noten. De bezoeker begint in een wachtkamer en eindigt in een recovery room. De verschillende kabinetten en stijlkamers die zo karakteristiek zijn voor Museum aan het Vrijthof, lenen zich bij uitstek om telkens een ander aspect van de kunstenaar te laten zien.

Daarbij wordt ook nieuw werk tentoongesteld. De expositie is tijdens en rond de kunstbeurs TEFAF te bezoeken (van 1 maart af ) tot en met 19 augustus 2018.


...TED NOTEN VERBINDT AANTREKKINGSKRACHT HYPOCRISIE EN MODE IN ZIJN WERK IN MUSEUM AAN HET VRIJTHOF...