• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

PvdD enige partij met meer vrouwen dan mannen op de kieslijst

  De Partij voor de Dieren is van alle deelnemende politieke partijen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart de enige partij die meer vrouwen dan mannen op de kieslijsten heeft. Van de 167 kandidaten voor de PvdD zijn er 93 vrouw, ruim 55 procent. Uit aanvullend onderzoek van wetenschappelijk bureau De Helling blijkt dat andere partijen daarbij ver achterblijven. GroenLinks heeft 41 procent vrouwen, de SP 37procent, de PvdA 33 procent. Treurige hekkensluiter is de SGP.

De Partij voor de Dieren strijdt als emancipatiepartij vanaf haar oprichting tegen achterstelling en voor gelijkberechtiging. Marianne Thieme: “Het is onacceptabel dat politieke partijen wel pleiten voor een vergroting van het aantal vrouwelijke kandidaten op hun kieslijsten, maar daar keer op keer niet in slagen."

Niet in slagen? Hoe kan dat nu? Er zijn gewoon heus wel vrouwen te vinden die echte goeie teamspelers blijken te zijn en uiteindelijk ook volledig recht op topbanen hebben. En er zijn steeds meer moderne doorgaans jonge mannen die deze talenten als vanzelfsprekend aanvaarden.

Marianne Thieme : "Ook topfuncties in het bedrijfsleven, kabinetsposten en gezichtsbepalende posities bij de Publieke Omroep worden nog steeds merendeels bezet door mannen. Het is dan ook heel goed bij bepaalde gelegenheden zoals Internationale Vrouwendag aandacht te vragen voor de structurele achterstelling van vrouwen en de oorzaken daarvan weg te nemen.”

Toch hoorden wij vandaag dr. Kelder - onze altijd onberispelijk geklede commentator en programmamaker - in zijn radioprogramma op zaterdagmiddag bij NPO heel ironisch het onderwerp van die 'zogenaamd heel zielige vrouwen"aankondigen. Onafhankelijke vrouwen die dat op zo'n toon horen beweren weten al direct dat dit weinig goeds belooft. Hij zei bovendien nog dat hij het onderwerp helemaal niet wilde behandelen in zijn programma maar het hem door één of andere autoriteit helaas was opgedragen.

Ons ontbrak de tijd helaas om precies te horen hoe hij de discussie daarover verder heeft aangepakt want wij wilden de kans om in diezelfde tijd een prachtige modeshow te bezoeken niet missen. Bovendien hadden wij het vermoeden dat ons het denkbeeldige gevaar wachtte dat hij in zijn discussie een vreselijke geleerde dame over dit onderwerp het woord zou laten voeren die heel wetenschappelijk zou vaststellen dat het allemaal aan de vrouwen zelf ligt dat mannen voor mooie jobs heel vaak "geen geschikte vrouwen" kunnen vinden.

Het is een klassieker met steeds hetzelfde refrein in allerlei variaties die wij al veel te vaak en te lang hebben moeten horen. Vlak voor de verkiezingen valt het echter vooral weer eens op dat er maar twee grote politieke partijen door een vrouw geleid worden.