• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Dappere activisten en filmmakers op Movies that Matter

  DEN HAAG - Gisteravond zijn acht mensenrechtenverdedigers in het zonnetje gezet op het Movies that Matter Festival. Tijdens de Activist Night kreeg de film Joshua: Teenager vs. Superpower de Gouden Vlinder Activist Documentary Award. Activist Jaha Dukureh uit de film Jaha’s Promise ontving de Gouden Vlinder Activist Human Rights Award.
Binnen het Activist-programma van Amnesty International op het festival heeft een internationale jury twee prijzen uitgereikt. De jury bestond dit jaar uit voorzitter Lilianne Ploumen, Achmed Akkabi, Helen Duffy, Beth Murphy en Haytham Chamass.

De Gouden Vlinder Activist Documentary Award (met een bedrag van € 5.000,-) ging naar de film Joshua: Teenager vs. Superpower die gaat over een groep tieners uit Hong Kong die het opnemen tegen China tijdens de zgn. ‘Paraplu-revolutie’. Volgens de jury, zie je in deze film ‘de geschiedenis in wording.’

Er is wereldwijd een verhoogde betrokkenheid van burgers en een roep om vrijheid van meningsuiting, vooral onder jongeren. Jonge mensen staan op tegen onrecht. Met deze award wil de jury mensen het belang hiervan aangeven en mensen oproepen om deze jongeren te steunen.

De Gouden Vlinder Activist Human Rights Award (een aanmoedigingsprijs met een bedrag van € 5,000,-) is toegekend aan Jaha Dukureh, uit de film Jaha’s Promise. Jaha komt uit Gambia, werd als baby besneden en als 8-jarige uitgehuwelijkt aan een oudere man. Toen ze 15 jaar was, moest ze naar de Verenigde Staten gaan om te trouwen. Wat een vreselijke geschiedenis ...

Maar ze zet zich in tegen vrouwenbesnijdenis en is - net als de activisten uit de winnende film Joshua: Teenager vs. Superpower - één van de genomineerden voor de Nobelprijs voor de Vrede. Volgens de jury heeft Jaha zich getransformeerd van een overlevende naar een activist. Ze vecht tegen FGM (female genital mutilation, vrouwenbesnijdenis), wat nog in dertig landen wordt uitgeoefend. Jaha laat de catastrofische effecten zien van deze alledaagse vorm van geweld op het leven van vrouwen en meisjes. Ze voorkwam dat haar eigen dochter werd besneden en wil ieder meisje behoeden voor deze schadelijke praktijk.

Het competitieprogramma Activist is een samenwerking tussen Amnesty International en Movies that Matter. Het bestaat uit acht documentaires over het leven en werk van mensenrechtenactivisten. De jury bestond dit jaar uit vele grote namen als juryvoorzitter Lilianne Ploumen, acteur Achmed Akkabi, regisseur en directeur van het Karama Beirut Human Rights Film Festival Haytham Chamass, Prof. Helen Duffy van Gieskes Chair of International Human Rights and Humanitarian Law, en regisseur Beth Murphy.

(De winnende film is deze week nog één keer te zien, tijdens de Best of Dag op het Movies that Matter Festival in Den Haag.)

Amnesty International streeft naar een rechtvaardige wereld waarin iedereen gelijke rechten heeft en in vrijheid kan leven. Om haar onafhankelijkheid te garanderen, neemt Amnesty voor haar onderzoek en acties geen geld aan van overheden.

FOTO: EELKJE COLMJON