• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

"Wie blind is moet creatief kunnen leven."

  "Wie blind is moet creatief kunnen leven. Je moet over veel drempels heen kunnen stappen..." Dat verklaarde een beller naar het radio-nachtprogramma "Nachtzuster' de afgelopen nacht uitgezonden door Omroep Max bij de NPO. Dit is een heel druk beluisterd nachtprogramma waarin meestal presentatrice Astrid de Jong en haar redactie in de studio worden gebeld door luisteraars met een vraag over kleine of grote onderwerpen die men kennelijk niet door Google afdoende kon laten beantwoorden.

Mensen uit het hele land stellen vragen over zoveel uiteenlopende onderwerpen en verbazingwekkend genoeg zijn er dan diverse mensen uit het land die zeer belangstellend met het antwoord opbellen. Vaak zijn het antwoorden die ook een interessant kijkje op de beantwoorder van de vraag geven.

Gisteravond lag ik ongetwijfel net zoveel andere luisteraars in het land in bed naar de vragen te luisteren toen ik even niet kon slapen. Dat laatste vind ik helemaal niet erg trouwens. Net als meer mensen die bijvoorbeeld 's nachts werken zoals artiesten die na hun optreden naar huis rijden. Vaak bellen ook vrachtwagenchauffeurs naar Astrid De Jong of mensen die 's nachts werken in hotels, ziekenhuizen of gewoon omdat ze nu eenmaal nachtmensen zijn.

Dit zeer gevarieerde programma wordt afgewisseld met muziek die heeft bewezen aan te slaan bij het grote publiek en is dus in niet van het stamp- en kabaalgenre. Het geheel van dit urenlang durende programma heeft een sfeer die men wel 'lit-up' noemt. Heel positief en vriendelijk jegens wie dan ook ergens over belt.

Gisteravond verving trouwens een nachtbroeder de gebuikelijk aanwezige nachtzuster-presentatrice. De sfeer zat er wel in. Op een bepaald moment belde een blinde meneer. Hij had een vraag en antwoord beluisterd die er over ging of het nu wel zo verstandig zou zijn om zomaar je handtekening te zetten bij het bezorgen van een pakketje aan de deur.

Nu zou ik het niet wagen uw kostbare aandacht als bezoeker aan de Couturekrant te vragen voor iets wat u misschien al veel eerder ooit zelf gehoord of gelezen had maar het is mogelijk interessant voor iemand wat de blinde meneer die het programma belde vertelde aan de presentator.

Hij zei dat iemand die niet kan zien creatief in het leven moet staan. Wij moeten veel drempels overgaan... "Stel je voor dat wij als blinden een contract moeten tekenen dan hebben wij volgens de wet een vertrouweling nodig die het hele contract eerst aan ons voorleest. Als wij daarna bijvoorbeeld voor de koop van een huis of iets anders onze handtekening willen zetten moet de 'vertrouweling' altijd zelf mede ondertekenen."

De presentator vroeg hem: 'Heeft u wel eens te maken gehad met vervelende of negatieve gebeurtenissen met het zetten van uw paragraaf in verband met een contract?"

"Dat heeft zich inderdaad afgespeeld toen ik al jaren ergens een baan had en het bedrijf mij ontbood bij mijn leidinggevende. Deze zei tegen mij: Zou je hier dit even willen tekenen? ... Daarna vervolgde hij: Ziezo... Mooi. Je hebt net je ontslagbesluit ondertekend dus kun je nu gáán...' Maar ik heb dat niet geaccepteerd en ben naar de rechter gegaan..."

Aha... Dan heb je het totaal en helemaal wel even gehad...

De beller vervolgde: "Het is bij wet verboden iemand die blind is zonder vertrouwde 'voorlezer' contracten te laten ondertekenen. Dat is de wet en dat zijn de regels die internationaal gelden. De beslissing moest dus worden teruggedraaid. Maar niet iedereen wéét dit... Daarom heb ik hier nog even over opgebeld."