• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Britse media betalen mannen doorgaans meer dan vrouwen

  Bij 91 procent van alle Britse mediabedrijven krijgen mannen meer betaald dan vrouwen. Dat blijkt uit cijfers die media hebben ingediend bij de Britse overheid in het kader van het 'gender pay gap'-initiatief. Dat initiatief verplicht bedrijven met 250 of meer medewerkers het verschil in verloning tussen mannen en vrouwen te openbaren.

Niet alleen bij uurloon is er een verschil bij de meeste bedrijven, wat bonussen betreft krijgen mannen bij 85 procent van de media meer dan vrouwen.

Bij Conde Nast zijn de verschillen het grootst, stelt Press Gazette, dat een volledig overzicht van de verschillen heeft gepubliceerd. Het verschil bij Conde Nast, uitgever van onder andere Vogue en Glamour, ligt op 36,9 procent.

De Telegraph Media Group volgt met een loonverschil van 35 procent. Beiden in het voordeel van de man.

Bij NWN Media valt het verschil in loon juist uit in het voordeel van de vrouwelijke medewerkers. Zij verdienen 13,2 procent meer dan mannen. (Ook overdreven!) Press Gazette maakt in zijn vergelijking gebruik van het gemiddelde uurloon.

Wanneer gekeken wordt naar de mediaan, dan zijn de verschillen het grootst bij The Economist Group, waar mannen 29,5 procent meer verdienen dan vrouwen. Er zijn natuurlijk heel verschillende soorten journalistiek maar je zou je kunnen afvragen waarom in de economische sector de maatschappelijke ontwikkelingen naar evenwaardige beloning van mensen - vrouwen en mannen dus- zo traag worden gevolgd. Ergens getuigt het van vergaand conservatisme herinnerend aan de oertijd toen spierkracht nog het allerbelangrijkste was om te kunnen overleven. 

De moderne journalistiek is een heel breed terrein waarin op verschillende manieren en uiteenlopend niveau mensen ook anderen ver-weg in het buitenland van belangrijke informatie kunnen voorzien. Daarbij krijgt men vaak nuttige hulp van burgerinformanten. Overal zijn mensen die mee-kijken en vanuit hun overtuiging anderen willen helpen.

Misschien is het ook niet bij iedereen voldoende bekend dat de moderne journalistiek soms helaas voor beoefenaars grote risico's met zich meebrengt. In ons land worden momenteel sommige journalisten al beveiligd. In andere landen worden ze soms vermoord. In Slowakije is juist een grote betoging geweest omdat duizenden mensen woedend waren toen een onafhankelijke 27-jarige journalist en zijn vriendin in zijn woning werden dood geschoten.

Steeds vaker worden onafhankelijke journalisten binnen een strak regime als een bedreiging ervaren met de meeste verschrikkelijke gevolgen. Dan gaat het niet meer om een beetje geld meer of minder maar om het leven van mensen die zich voor anderen inzetten om zaken op te helderen en proberen door hun info en artikelen  situaties te kunnen verbeteren.