• Art en glamour bij Paul Schulten Couture

 • Sheila’s 45 jarige jubileum show “Gold”

 • Tournée Introdans in Canada en VS

 • 5-Sterren boetiekhotel ‘POST Rotterdam' in historisch postkantoor

 • Award voor coutureshow Addy van den Krommenacker

 • Nederlands Dans Theater 2 lanceert Settle for More

 • Olivia Colman won de Oscar voor haar hoofdrol in The Favourite

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Film: Blockers over cartooneske ouders

b_250_200_16777215_00_images_blockers181.jpgWat er in de film Blockers gebeurt is gewoon met geen pen te beschrijven. Het gaat over van die keurige en werkelijk vreselijke ouders die het niet kunnen uitstaan als het moment nadert dat hun kinderen op eigen benen gaan staan en zij hun kroost niet meer in hun zoektocht naar vrijheid kunnen terugfluiten en domineren.

Hoewel -of ondanks dat- deze ongelooflijk schijnheilige ouders zich ontzettend gefrustreerd gedragen lach je je gek over de situaties die in deze film qua cameravoering heel helder en mooi in beeld worden gebracht. En hoewel het een film is die als comedy wordt aangekondigd zit er toch meer in dan je zou verwachten. Het verhaal heeft een simpel thema.

Ouders die stapelgek op hun kinderen zijn kunnen het niet uitstaan dat hun dochters een sexpartner gaan uitproberen. Zij komen er namelijk achter dat hun dochters alle drie van plan zijn om tijdens Prom Night hun maagdelijkheid te verliezen. Ze doen dan de krankzinnigste dingen en zetten alles op alles om dit te voorkomen.

De ouders wonen in hele grote dure huizen. Ze hebben geld zat en zijn gedurende hun al dan niet correcte huwelijk in een afschrikwekkend saaie levensstijl terecht gekomen. Hun dochters worden beschouwd als kostbare maagdelijke afgietsels van hun eigen jeugd waarover ze nog steeds dromen. Na al die jaren zijn ze in gedachten nog steeds stil blijven staan bij die jongere jaren waarin ze zelf op weg gingen naar de toekomst.

Het verhaal schildert op een grappige manier iets wat in werkelijkheid niet bepaald leuk kan worden genoemd. Misschien komt dat doordat het een Amerikaanse film is die je wel kundig om alle komische situaties aan het lachen maakt maar toch voor de meesten van ons een situatie van 50 jaar geleden uitbeeldt. Het is bijvoorbeeld erg 'schokkend' als er een geheel naakte man en vrouw duidelijk zichtbaar samen een verstopspelletje spelen. Wat erg zeg... Zonder kleren zomaar helemaal in beeld. Wat durven wij daarmee toch vrij te zijn ...

Het ouderlijk gedrag laat ons ook zien dat de sexualiteit bij al het gedoe hier niets met liefde te maken heeft. Het is meer een werktuigelijke kwestie en gaat verder om 'hoe het hoort' en hoe jij je dan in een bepaald welgesteld milieu gesteund door de 'goedkeuring van allen' kunt handhaven. Vlammende hartstochten en geheime affaires zijn meer voor de opera of zoiets.

Leslie Mann (The Other Woman, This Is 40), Ike Barinholtz (Bad Neighbours, Suicide Squad) and John Cena (Trainwreck, Sisters) zijn te zien in deze nieuwe comedy BLOCKERS, het regiedebuut van Kay Cannon (scenarioschrijver van de Pitch Perfect films).

Geproduceerd door Seth Rogen, Evan Goldberg en James Weaver van Point Grey Pictures (Bad Neighbours, This Is The End), samen met Jon Hurwitz & Hayden Schlossberg (Harold & Kumar films) en Chris Fenton van DMG Entertainment (47 Ronin).

Knap geschreven door Brian & Jim Keho, Jon Hurwitz, Hayden Schlossberg en Eben Russell. De kleding van de dochters en de manier waarop elke meisjeskamer er passend bij dat type dochter uitziet zijn ook heel weloverwogen ontworpen en gemaakt. Opnames en montage maken het tenslotte tot een plezierige en onderhoudende film om naar te kijken.
Verder met o.a. Kathryn Newton, Geraldine Indira Viswanhathan en Gideon Adlan.

Vanaf 13 april in de bioscoop

FOTO: DE ZOGENAAMD LIEFHEBBENDE CARTOONESKE OUDERS...