• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Team Brunel vaart: To the moon and back...

  Met haar 41 jaar is Abby Ehler (UK) één van de meest ervaren zeilsters in deze editie van de Volvo Ocean Race. Op zesjarige leeftijd nam haar vader haar voor het eerst mee het water op. "In het begin haatte ik het," kijkt Abby terug. Na een paar maanden, toen ze alleen in harde wind in een kleine zeilboot voer, veranderde dat plots: "Ik had voor het eerst het gevoel dat ik de elementen aankon, een moment van puur geluk dat ik nooit zal vergeten."

Nu, 35 jaar later, is Abby moeder van de zesjarige Harley en bezig aan haar derde Volvo Ocean Race. Een kort interview met deze moeder die meedoet aan de Volvo Ocean Race...

Wat is de belangrijkste les die zij als moeder haar kind meegeeft?
"Ik weet niet zeker of dat één specifiek ding is, er zijn veel verschillende elementen als respect, discipline en anderen behandelen zoals jezelf behandeld wilt worden. Ja, ik denk dat ik gewoon probeer een goed kind op deze wereld te zetten, net zoals de meeste ouders."

Wat kan deze race ons leren?
"Onze maatschappij wordt zich door deze race steeds meer bewust van de schadelijke vervuiling van de oceaan. Dat is één van de grootste problemen van deze tijd waar we nu eenmaal mee geconfronteerd worden. Er komen niet veel mensen op de plekken waar wij komen. We beschouwen het dan ook als een groot voorrecht de beelden en verhalen uit die delen van de wereld over te kunnen brengen aan anderen. Zo hopen we de ogen van de wereld te kunnen openen."

Leer je zelf ook iets door zo'n race?
"Het is eveneens een race die het karakter vormt want je wordt er lichamelijk en mentaal door op de proef gesteld. Ik ben er zelfs van overtuigd dat je er ook een beter persoon door wordt. En het is verder ook goed voor mijn kind om de race thuis op de kaart te volgen. Zo leert hij al vroeg dat de wereld groter is dan alleen Engeland. Hij heeft ook enkele van onze tussenstops kunnen bezoeker en daar verschillende culturen ervaren en uiteenlopende mensen ontmoet."

Leuk voor hem. Hoe zie je feitelijk de toekomst voor de volgende generatie?
"Mensen zijn zich zeker veel meer dan vroeger bewust geworden van het probleem van plastic vervuiling en van het broeikaseffect. En er zijn veel meer factoren die een samenleving kunnen beïnvloeden in de wereld waarin we leven. Ik denk dat onze sport veel er aan heeft bijgedragen om dit bewustzijn te verhogen. Het is een langzaam en langdurig proces, maar we zijn stappen in de goede richting aan het zetten."

FOTO: ROB SMALLEY