• Belgisch juwelenmerk introduceert green lemon

 • Art en glamour bij Paul Schulten Couture

 • Sheila’s 45 jarige jubileum show “Gold”

 • Tournée Introdans in Canada en VS

 • 5-Sterren boetiekhotel ‘POST Rotterdam' in historisch postkantoor

 • Award voor coutureshow Addy van den Krommenacker

 • Nederlands Dans Theater 2 lanceert Settle for More

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Wordt het een gridboy of gridgirl voor Tom Coronel?

b_250_200_16777215_00_images_gridgirl18.jpg  De afgelopen maanden is er veel te doen geweest omtrent gridgirls in de autosport. Decennialang stonden modellen op de startgrid bij veel autoraces, maar in veel raceklassen zijn de gridgirls inmiddels verdwenen. Autocoureur Tom Coronel en autosportsite Racingnew365 slaan de handen ineen. Zij organiseren een gridmodel verkiezing die toegankelijk is voor boys en girls. De winnaar staat samen met Coronel op de grid bij zijn FIA WTCR thuisrace op het circuit van Zandvoort.

Het is de eerste gridmodel verkiezing ooit, waarbij zowel mannen als vrouwen zichzelf aan kunnen melden. Uit alle aanmeldingen maken Coronel en de redactie van Racingnews365 een selectie. Vervolgens is het aan de fans om te stemmen op hun favoriete gridmodel. Uiteindelijk staat degene met het meeste aantal stemmen tijdens het Pinksterweekend voor de WTCR-auto van Tom Coronel op het circuit van Zandvoort.

Mensen kunnen zichzelf aanmelden op de site gridmodel.nl en daar een foto en motivatie achterlaten. Het biedt zowel de boys als girls een unieke mogelijkheid om tijdens de Jumbo Racedagen, 50.000 toeschouwers per dag, zijn/haar opwachting te maken als gridmodel.

Autocoureur Tom Coronel merkt dat het onderwerp enorm leeft onder de racefans. "We krijgen vaak vragen van fans waarom de dames er niet meer zijn. Met deze verkiezing bieden we iedereen de kans om zijn/haar stem uit te brengen.”

“Tijden veranderen en autosport is al lang niet meer alleen voor mannen. We zien tegenwoordig ook steeds meer vrouwelijke fans en vrouwen die werkzaam zijn in de autosport. Met een gridmodel verkiezing hebben zowel mannen als vrouwen de kans om een unieke dag te winnen samen met mij, mijn team en Racingnews365!”
Ruud Dimmers, oprichter van de populaire racewebsite Racingnews365, sluit zich daar bij aan. Uit een poll onder de bezoekers van de site bleek na duizenden stemmen dat liefst 86% van de autosportfans het erg jammer vindt dat de gridgirls verdwenen zijn."

Onze redactionele mening? Het is een tijdverschijnsel dat bepaalde mensen zich momenteel heel overdreven preuts opstellen en daarover ook lange vervelende verhalen afsteken waardoor iedereen zich over iets onnoembaars schuldig schijnt te moeten voelen. Maar er zijn altijd meikoninginnen en carnavalsprinsen etc. met veel plezier en feestgedruis door mensen binnengehaald om de feestvreugde te verhogen. En er zijn veel vrouwen en mannen die het ambiëren een dag prinses of prins te mogen of kunnen zijn. Waarom zouden daarbij automatisch grenzen worden overschreden zoals kennelijk tot in het vervelende toe wordt gesuggereerd.   

Tom Coronel: “Het is jammer dat gridgirls op stel en sprong verdwenen zijn in veel autosportklassen. Veel fans zijn erg teleurgesteld dat hun mening niet gehoord wordt. Wij bieden de fans samen met Tom Coronel de kans om wel gehoord te worden. Tevens bezorgen wij de winnaar de dag van zijn/haar leven!”

Tom Coronel wordt in het FIA WTCR 2018 seizoen gesteund door: DHL, Eurol Lubricants, Tricorp Workwear, ERU Prestige Kaas voor Kerels, TW Steel, Bouwgroep Dijkstra Draisma, Intrax Suspension, 4.Brands, Allsecur, ASC Group, NoFear Energydrink, P1 racewear, Super-B, CM, Copernica en RSII.

...TOM CORONEL WIL DE GRIDGIRL EN GRIDBOY TERUG IN  DE AUTOSPORT EN DAT GELDT OOK VOOR VEEL ANDERE FANS DIE FEESTEN NIET MEER WILLEN LATEN VERZUREN DOOR OVERDREVEN PREUTSHEID...