• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Sticker anyThing Connected kan kapitalen besparen

  Op de site van Yes Delft! en het digitale vakblad Emerce vind je dagelijks verrassende stories over studenten en ondernemers die werken en bouwen aan digitale vernieuwingen die onze exacte wereld en der aarde minder zullen belasten en problemen waar wij mee te kampen hebben samen proberen op te lossen. Dat is heel interessant en gaat in een sneltreinvaart bijvoorbeeld onze manier van huizen bouwen, stoffen produceren om ons te kleden of om ons te voeden, onze mobiliteit te verzorgen etc. etc. totaal veranderen. Als een weldadige windvlaag vliegen de innovaties ons af en toe om de oren.

Over het algemeen duurt het wel enige tijd voordat die vernieuwingen ook in de praktijk om ons heen zichtbaar zijn want dat kost ook weer de nodige reorganisatie. Bovendien snappen de niet-vakmensen ook de complexe technologieën niet altijd. Maar meestal onthouden u en ik bijvoorbeeld wel vernieuwingen die toegepast in het dagelijks leven heel effectief zijn.

Neem bijvoorbeeld (een verhaal uit de Telegraaf van 6-6-2018 ) de MedEye-scanner voorzien van beeldscherm die medicatiefouten razendsnel ontdekt. Er blijken jaarlijks duizenden fouten met medicatie in onze ziekenhuizen voor te komen waar zeker ook een onbekend aantal mensen door sterven. De nieuwe uitvinding - de MedEye-scanner- herkent en checkt alle medicatie op eigenschappen als grootte en vorm etc. Er zijn 6 ziekenhuizen die het al hebben aangekocht.

(Zes? Ja. Hoeveel ziekenhuizen zijn er in Nederland?)

Er is zowel digitale software als hardware nodig om de lasten in onze wereld te verkleinen en naar de nieuwe wereld toe te gaan. Frederik Westerouen van Meeteren is oprichter en CEO van anyThing Connected. Hij lanceert een sensor in de vorm van een sticker ongeveer zo groot als een luciferdoosje die heel veel geld aan heel veel producenten kan besparen.

De sensor of sticker heeft een eigen batterij en antenne. Hij kan op bederfelijk fruit geplakt worden en op bloemen en van alles wat vibreert. De sensor meet beweging, oriëntatie, vibratie, elektriciteit, temperatuur of een combinatie. Het is een universeel en multifunctioneel apparaatje dat overal makkelijk is aan te sluiten waardoor het inbouwen van dure meetapparaatuur niet meer nodig is.

Die gegevens kunnen allemaal ook met een monteur of via een machinerie worden verzameld. Dat kost veel menskracht. Frederik Westerouen van Meeteren kan in een dag elke organisatie van de daarvoor nodige software voozien. Hij legt uit: “Van elk te checken artikel kunnen ook de gegevens vergaard worden om het nodige onderhoud te voorspellen. In 70% van de organisaties in Nederland leest momenteel iemand op een machine gegevens af en plaatst die in een Excel-bestand. Met anyThing Connected heb je regelrecht wat je nodig hebt."

Dat is inderdaad wel een behoorlijk omwegje minder. Nadenken over hoe je je productie slimmer kunt organiseren is voor organisaties ook hoog nodig. Door de digitale veranderingen en de inventieve mensen die hun ideeën daarin vorm weten te geven zijn er zoveel meer mogelijkheden meer om in ons dagelijks bestaan op een makkelijkere wijze betere resultaten te bereiken. Het is opvallend hoeveel wetenschappers waaronder ook vaak jonge mensen zich daarvoor inzetten.

Zonder overdrijving: vertrouwen in de goede wil van oprechte mensen vormt het abc van het leven maar daarnaast ... Zeg het eens eerlijk... Zou u niet liever in een ziekenhuis behandeld worden waar de MedEye-scanner wel is aangekocht?