• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

De Ruimtevaarder van Joseph Klibansky ingehuldigd

  Vandaag werd het beeld van de Ruimtevaarder van Joseph Klibansky ingehuldigd op het hoofdstedelijke Museumplein. Helaas was de vijver leeg omdat de pomp stuk was maar zodra deze gemaakt is zal de Ruimtevaarder met zijn vaas met zijn zonnebloemen op één voet in een schitterende watervlakte staan. "Kunst moet gezien en ervaren worden en een meer toegankelijke plek dan deze is er bijna niet! Dat mijn sculptuur nu middenin deze vijver komt te staan vind ik dan ook geweldig en een enorme eer," aldus Joseph Klibansky.

Hij bedankte het team van zijn familie en van stadsdeel Zuid wat zich enorm had ingespannen om de sculptuur van een Dromer en Ruimtevaarder hier centraal gedurende 2 maanden lang in de stad te kunnen exposeren.

Ook Sebastiaan Capel, D66-man en voorzitter van het dagelijks bestuur van Amsterdam Zuid verwelkomde de tijdelijk hier rondzwevende witte Marsman van harte en wenste alle aanwezigen veel selfie-plezier bij het monumentale beeld waarop velen dit voorstel onmiddellijk graag en veelvuldig ten uitvoer brachten.

Joseph Klibansky is jong en vlot. Een spontane jongeman met een licht melancholiek uiterlijk. Hij was al jong een succesvol artiest die daar niet erg (zoals wel te doen gebruikelijk) ingewikkeld over doet. Hij staat wel zijn mannetje door wat hij maakt maar heeft nooit daarvoor een specifieke schoolse opleiding gevolgd. Hij is zomaar uit zichzelf thuis met schilderen begonnen en zijn talent werd meteen in brede kring gewaardeerd. Hij wordt bij zijn veelomvattende werkzaamheden kundig ondersteund door zijn eveneens creatief geïnteresseerde familieleden die daar evenzeer financieel wel bij varen.

Zijn kunst heeft veel heel verschillende verschijningsvormen. Zijn schilderijen zijn bijvoorbeeld tamelijk groot en fris en heel bezienswaardig. Ze zijn speels bevolkt met heel veel kleine figurantjes uit zijn gedachtenwereld. Klassieke sculpturen, Sponge Bob, sprookjes- en cartoonpersonages bevolken het doek en leven daar hun eigen bestaan. Hij heeft ooit verklaard dat het heel druk in zijn hoofd is en dat dit screenshots zijn van zijn gedachten.

Het Museumplein-beeld Zelfportret van een Dromer vormt onderdeel van de serie Balance, waarin Joseph Klibansky objecten wil laten zweven. Met als statement voor de wereld: we moeten altijd met onze verbeeldingskracht blijven dromen. De sculptuur zelf is gemaakt van vezelversterkte kunststof, hars en staal. En on top -op een schoen- met een vaas met bloemen van zijde. Het laatste als een eerbetoon aan Vincent van Gogh.

Het is een knap stuk werk hoe hij het maakproces, het vervoer en de installatie van het imponerende 12 meter hoge beeld (dat hierna nog naar andere wereldsteden reist) heeft kunnen bewerkstelligen. Dat blijkt ook teamwerk te zijn van de familie in goed contact met het Stadsdeel Amsterdam Zuid.

De stoel heeft in het beeld ook een bepaalde betekenis. Het is de symbolische wortel vanuit het heden waardoor er bloemen kunnen blijven bloeien en wij in onze gedachten vanuit de plek waar we nu zijn altijd kunnen doorreizen naar de toekomst. Een mooie gedacht van de artiest. Joseph Klibansky zegt : "Het heeft mij zeker meer dan 10 jaar gekost om met mijn art hier te komen en dit project vorm te kunnen geven. Het maakt me heel blij vandaag hier te staan. Ik houd erg van ’science’ en ’technology’ en vraag me af of we ooit Mars gaan bewonen."

... SEBASTIAAN CAPEL (STADSDEELVOORZITTER AMSTERDAM ZUID), JOSEPH KLIBANSKY (MAKER VAN DE ZWEVENDE MARSMAN) EN PHIA BARUCH GENIETEN VAN DE INHULDIGING OP HET ZONOVERGOTEN AMSTERDAME MUSEUMPLEIN... 

FOTO: DOROTHÉE MEDDENS