Boek: Koken met zeewier en zilte groente
Een andere manier om te koken proberen? Er is nu een boek over zilte en 'zalige' zeegroenten in de keuken om iets meer daarover te weten te komen. Het is anders en misschien een interessant culinair experiment om uit te proberen. Het boek gaat over nasi goreng met wakame, pasta carbonara met zeespaghetti en poké bowls met zeekraal.
Het kan zijn dat je daar best eens wat meer over wilt weten. in het boek Koken met Zeewier en Zilte Groente wil Zeewierman Toine Wilke iedereen laten zien hoe verrassend en leuk koken met zeegroenten is.
Het boek geeft bijvoorbeeld een kijkje in keuken van Toine en zijn liefde voor zeewier en zilte groenten. Het klinkt lekker. Zijn advies is: ontdek hoe je met deze duurzame groenten uit zee en duin je maaltijd lekkerder en gezonder kunt maken. Daarvoor geeft hij basisinformatie over aankoop en bereiding, bewaartips en andere bijzondere ‘seacrets’, waardoor iedereen thuis snel aan het werk kan gaan.
Toine Wilke, a.k.a. 'de Zeewierman' is bekend van SeaGreen. Daarnaast is hij biochemicus en afgestudeerd op zeewier in Ierland. En Toine staat in De Duurzame Jonge 100 van 2018 en hij gaf een TedxTalk over de voordelen van (grootschalige) zeewierconsumptie.
Het boek Koken met zeewier en zilte groente is tot stand gekomen met medewerking van Bart van Olphen, bekend van Fish Tales en o.a. de boeken Het Zeeuwse Mosselkookboek en Vis uit blik. Met prachtige fotografie van David Loftus.
Boek: Koken met zeewier en zilte groente
Auteur: Toine Wilke
Uitgeverij: Kosmos