• Art en glamour bij Paul Schulten Couture

 • Sheila’s 45 jarige jubileum show “Gold”

 • Tournée Introdans in Canada en VS

 • 5-Sterren boetiekhotel ‘POST Rotterdam' in historisch postkantoor

 • Award voor coutureshow Addy van den Krommenacker

 • Nederlands Dans Theater 2 lanceert Settle for More

 • Olivia Colman won de Oscar voor haar hoofdrol in The Favourite

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Honda-coureur Tom Coronel in Slowakije

BRATISLAVA - De Slovakia Ring in Bratislava vormde het strijdtoneel van de driedubbele race van de zesde ronde in het FIA WTCR 2018 presented by Oscaro. Voor b_250_200_16777215_00_images_tomcoronelslo18.jpg  Tom Coronel, met de Honda Civic Type R TCR van het Belgische Boutsen Ginion Racing Team, een weekend waarin hij kostbare kampioenschapspunten scoorde. Na de kwalificaties werd aan drie rijders door de Sportcommissarissen een penalty opgelegd. Daardoor startte de Nederlander in de eerste race als zesde in het veld met 26 auto’s.

Met een goede start wist hij zich op die plek te handhaven, maar moest een ronde later zijn meerdere erkennen in Alfa-coureur Giovanardi. De tussentijdse inzet van de Safety Car bracht daar geen verandering in. Dus lag er een mooie zevende plaats op de finishlijn inclusief de bijbehorende acht kampioenschapspunten.

Race 2 werd eveneens op zaterdag verreden en begon voor Tom Coronel vanaf de dertiende plaats. Maar, na de opwarmronde bleek de schokdemper linksvoor kapot en kon er geen sprake zijn van een race. De Civic werd door de mecaniciens van de baan geduwd voor herstel. Deze race dus helaas geen resultaat.
Race nummer 3 begon voor de Nederlander in het achterveld en vandaaruit had hij goed zicht op wat zich in de openingsronde voor hem afspeelde. Meerdere rijders raakten elkaar en kwamen met meer of mindere schade langs de baan te staan. Coronel koos de goede lijn en ontweek alle ellende om zo op te klimmen naar de zevende plek.

Na de nodige ronden achter de Safety Car moest hij uiteindelijk nog een deelnemer voorlaten om als achtste te finishen. Ook dat resultaat voegde weer de nodige punten bij het totaal dat inmiddels op 28 staat. Met vier raceweekenden te gaan, geven deze bemoedigende resultaten vertrouwen voor de races die na de vakantieperiode gepland staan.

Na afloop verklaarde Tom Coronel: “Zeker het beste weekend van dit jaar qua resultaat. Alles viel mooi op zijn plek. Met een extra engineer konden we echt de puntjes op de i zetten. De kwalificatie begon super, later nog een -snel opgelost- dingetje met het stuurhuis en weer verder. De veranderingen werkten goed en brachten resultaat. De opwaartse lijn hebben we nu te pakken en dat zie je direct in de resultaten.

In de eerste race was ik de tweede Honda in het klassement en haalde mooie punten. In de tweede race ging er tijdens de ronde naar de startstreep iets mis aan de linker-voorkant. Een ringetje van de schokdemper was voor zichzelf begonnen en dat was niet direct te maken. Jammer, maar dat kan gebeuren in een mechanische sport. Gelukkig konden de jongens de auto snel herstellen en begonnen we zonder problemen aan de derde race.

Door mijn eigen foutjes was ik niet verder dan die zeventiende startplaats gekomen, maar kon met een goede start direct aansluiten. In de derde bocht ging het voor mij volledig mis. Veel schade bij veel auto’s. Ik zat aan de goede kant van de baan en sloot bij de kopgroep op een zevende plaats aan. Na de nodige ronden achter de Safety Car ging de race verder.

Later kwam Petr Fulin hard aanrijden en verremde zich. Gelukkig zag ik het op tijd en maakte ruimte. Een plek kwijt, dat wel, maar gelukkig geen schade aan de auto en met de achtste plek de beste Honda in deze race. Al met al een goed weekend dus, met de nodige punten en het vooruitzicht dat de auto nu ook goed aanvoelt. Laten we hopen dat we dat kunnen voortzetten om er een mooi tweede deel van het seizoen van te maken.”

Tom Coronel wordt in het FIA WTCR 2018 seizoen gesteund door: DHL, Eurol Lubricants, Tricorp Workwear, ERU Prestige Kaas voor Kerels, TW Steel, Bouwgroep Dijkstra Draisma, Intrax Suspension, 4.Brands, Allsecur, ASC Group, NoFear Energydrink, P1 racewear, Super-B, CM, Copernica en RSII.