• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Foam: Y'all Better Quiet Down

  De titel van de tentoonstelling in Foam Y'all Better Quiet Down, is een citaat van Johnsons mede-activiste, drag queen en transgender Sylvia Rivera (1951-2002, VS). Ze was één van de oprichters van de Gay Liberation Front en de Gay Activist Alliance. Samen met Marsha P. Johnson richtte Sylvia Rivera de Street Transvestite Action Revolutionaries (STAR) op, een groep die jonge, dakloze drag queens en transgenders opving en hielp.

Tijdens de New York City's Christopher Street Liberation Day Rally in 1973 sprak zij het publiek aan met “Y’all better quiet down!” nadat ze werd uitgejoeld. Tijdens haar speech sprak ze zich vervolgens fel uit over het feit dat ze zich had ingezet voor homorechten, maar dat de meest gemarginaliseerde groep, namelijk de transgendermensen, nu in de steek gelaten werden door de homogemeenschap.

JeanPaul Paula en Florian Joahn maken met hun werk duidelijk dat Pride meer is dan een feestelijke parade, maar nog steeds een wereldwijde strijd symboliseert voor gelijke rechten voor iedereen, ongeacht gender, seksuele voorkeur of uiting van sekse en identiteit. JeanPaul Paula (1986, Curaçao) en Florian Joahn (1990, Duitsland) werken regelmatig samen als creatief duo. In 2017 was hun gezamenlijke project This. My Body. onderdeel van de groepstentoonstelling Magical Mystery Tour in Kunstlinie Almere Flevoland (KAF).

JeanPaul Paula (1986, Willemstad) werd geboren in Curaçao en groeide op in Nederland. Hij is werkzaam als stylist en creative director. Nadat hij in 2005 naar Amsterdam was verhuisd, deed hij als model en stylist zijn eerste ervaringen op in de mode-industrie. In 2008 werd hij fashion director voor de online- en printpublicatie Mykromag.

In 2011 werd Paula benoemd tot fashion director voor WAD Magazine en werkte hij drie jaar in Parijs met diverse mensen samen. Hij heeft een variatie aan projecten gedaan, van commercieel tot redactioneel werk en van film tot muziekvideo’s. Hij werkte onder andere met Jean-Baptist Mondino, FKA Twigs, Lacoste en Nike.

Florian Joahn (1990, Karl-Mark-Stadt) woont en werkt als art director en fotograaf in Londen. Hij groeide op in de laatste golven van socialistisch Duitsland. Nadat hij in zijn late tienerjaren in Ghana had gewoond, kwam hij naar Amsterdam om aan de Gerrit Rietveld Academie te studeren als audiovisueel kunstenaar. Zijn stijl gaat uit van eenvoud en samenhang, wat zijn artistieke benadering een conceptuele inslag geeft. Vanuit de ambitie om fotografie en video op nieuwe manieren te benaderen, is zijn werk vaak eerder provocerend dan behaaglijk. Zijn aanpak is niet onopgemerkt gebleven: hij maakte werk voor opdrachtgevers als Nike, Converse, Carhartt, Rita Ora en Skepta.

De tentoonstelling wordt op 26 juli geopend, in aanwezigheid van de kunstenaars. JeanPaul Paula & Florian Joahn - Y'all Better Quiet Down is van 27 juli t/m 12 augustus 2018 te zien in Foam.

FOAM
Keizersgracht 609
1017 DS Amsterdam

FOTO: HEEFT U HET OOK ZO WARM? ...